Sikret opprykket til 2. divisjon

Publisert 6. desember 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Damelaget | Sikret opprykket til 2. divisjon

Fana IL Fotballs damelag skal representere Bergen og omegn i 2. divisjon neste sesong.

Få om noen visste hva som var i vente da Fana-jentene forberedte seg til 2023-sesongen. Selv om finspillet varierte fikk motstanderne i tur og orden unngjelde Maria Brochmanns sultne disipler gjennom våren og forsommeren.

Sommerferie på tabelltopp

Fem strake seire sendte de rødhvite til toppen av tabellen og sikret til slutt en komfortabel seier i grunnserien to serierunder før slutt.

Opprykksserien
Når serien startet opp igjen i midten av august var det kun de fem beste lagene fra Hordaland og det beste fra Sogn og Fjordane som skulle spille om opprykk til 2. divisjon - Fana, Loddefjord, Arna-Bjørnar 2, Lyngbø, Førde og Fyllingsdalen 2.

Fana-jentene gikk inn i høstsesongen med mye god egentrening og proppfull av selvtillit.

Det startet imidlertidig ganske trått med et fryktelig unødvendig poengtap borte mot Førde. Med en tidlig utvisning og et baklengsmål i siste spilleminutt ble kvelden alt annet enn lystig da Lyngbø gjestet Nesttun Idrettsplass i den påfølgende serierunden.

Høstens første trepoenger ble innkassert mot Fyllingsdalen 2. Dette gav Fana IL Fotballs damelag blod på tann som gang på gang vippet jevne kamper i sin favør - ofte med en unik evne til å gå i krigen for hverandre. Etter fire strake seire ble det bråstopp borte mot Lyngbø før begge andrelagene ble nedsablet i midten av oktober.

Før siste serierunde stod de rødhvite og rekruttene fra Arna-Bjørnar med like mange poeng. Da sistnevnte plutselig lå under med fire mål etter en halvtime var det nok med uavgjort borte mot Loddefjord. Det ble nervepirrende og spennende helt til siste slutt da Fana-jentene kun var én nettkjenning i fra å sikre seriemesterskapet i 3. divisjon.

Playoff-kamper
Selv om thrilleravslutningen ikke gikk i de rødhvite sin favør endte den superpositive sesongen med play off-kamper om opprykk. Arna-Bjørnar rykket ned fra Toppserien og kunne således ikke samtidig rykke opp til 2. divisjon.

Dermed ventet to spennende playoff-kamper mot Havdur.

Fana IL Fotballs damelag la grunnlaget for noe virkelig stort da laget fra Rogaland ble beseiret i første playoff-kamp. Etter en vanskelig førsteomgang løsnet det for Fana-jentene etter pause. Med en tomålsseier hadde Maria Brochmanns disipler et supert utgangspunkt før returoppgjøret - først skulle imidlertidig KM-finalen spilles.

Gullet kom hem

Kretsmesterskapet hadde akkurat fått synke inn da Fana-jentene trakk det lengste strået i andre playoff-kamp. Selv om prestasjonen som ble levert var heller svak da Havdur tok en tidlig ledelse og til slutt vant kampen 1-2.

Med en 3-2-seier sammenlagt var det allikevel Fana IL Fotballs damelag som kunne juble for opprykk - og en lang kveld med gullhatter og jubelrus.

Fana IL Fotball gratulerer damelaget med opprykk!

Mer om Damelaget

Fana-jentene i gjevt selskap

Publisert 29. mars 2024

Fana IL Fotball er en av fem klubber som er kvalifisert til å representere Hordaland i NM for kvinner.

Seriekampene til damelaget

Publisert 28. februar 2024

Fana-jentene skal måle krefter mot flere spennende motstandere kommende sesong.

Eirik Haugen Tveit ny hovedtrener

Publisert 14. februar 2024

Sammen med resten av trenerteamet skal Eirik Haugen Tveit lede Fana-jentene på nasjonalt nivå.

Tre avdelinger i 2. divisjon

Publisert 4. februar 2024

For å sikre videre utvikling av jente- og damefotballen vil 2. divisjon bestå av tre avdelinger i 2024-sesongen.

Brochmann blir utenlandsproff

Publisert 8. januar 2024

Trenerkarrieren må settes på vent når Maria Brochmann melder overgang til svenske Djurgården.

Gullet kom hem

Publisert 22. november 2023

En god prestasjon, vill jubel og feiring med gullhatter gjorde finalekvelden komplett for Fana IL Fotballs damelag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram