Sommerferie på tabelltopp

Publisert 1. august 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Damelaget | Sommerferie på tabelltopp

Maria Brochmann og resten av Fana IL Fotballs damelag har vært serieleder i hele sommer.

Få om noen visste hva som var i vente da Fana-jentene forberedte seg til 2023-sesongen. Alle involverte var nemlig usikker på nivået i 3. divisjon for kvinner skulle være da en markant endring av seriestrukturen har spisset konkurransen i norsk damefotball.

Det eneste som var sikkert var at serien skulle gjennomføres i to deler hvor vårsesongen skulle skille klinten fra hveten. I etterpåklokskapens navn en kjedelig variant som gjorde nok et halvår helt ubetydelig for altfor mange.

Høytflyvende Fana-jenter
Etter en positiv sesongoppkjøring med mange spillere og god kvalitet på treningsfeltet var det knyttet stor spenning seriestarten like etter påske. Her fikk Fana-jentene en pangstart resultatmessig takket være på en prestasjon som lovet godt for fortsettelsen. Poengfangsten vokste for hver serierunde som gikk og etterhvert fikk man surfe avgårde på den berømte medgangsbølgen.

Selv om finspillet varierte fikk motstanderne i tur og orden unngjelde Maria Brochmanns sultne disipler. Fem strake seire sendte de rødhvite til toppen av tabellen og sikret til slutt en komfortabel seier i grunnserien to serierunder før slutt. Først da tabelltoppen ikke var til å rokke med ble Fana-jentene påført sine første tap.

Toppet avdeling
Når serien starter opp igjen til i midten av august er det kun de fem beste lagene fra Hordaland og det beste fra Sogn og Fjordane som skal spille om opprykk til 2. divisjon - Fana, Loddefjord, Arna-Bjørnar 2, Lyngbø, Førde og Fyllingsdalen 2.

Etter å ha spilt dobbel serie skal det kåres en vinneren som i sin tur skal så spille opprykksfinale hjemme og borte mot serievinneren i Rogaland.

Det er med andre ord enda et steg opp for Fana-jentene uten at det skal ta fra dem nattesøvnen. For å videreføre den lovende vårsesongen har spillerne gjennomført et egentreningsprogram for å være godt rustet til neste tellende kamp.

Mer om Damelaget

Gullet kom hem

Publisert 22. november 2023

En god prestasjon, vill jubel og feiring med gullhatter gjorde finalekvelden komplett for Fana IL Fotballs damelag.

Slik spilles vårsesongen for damelaget

Publisert 26. mars 2023

Fana IL Fotballs damelag går en utfordrende og spennende sesong i møte.

Vinterens treningskamper

Publisert 1. februar 2023

Damelaget skal forberede seg til 2023-sesongen med treningskamper mot variert motstand.

Bøe Risa og Ingebrigsten ble hyllet

Publisert 25. desember 2022

Kine Bøe Risa og Malvin Ingebrigsten fikk hver sin pris på årsfesten til Fana IL Fotball.

Et steg opp for damelaget

Publisert 19. desember 2022

Spissingen av seriestrukturen for kvinner gir Fana IL Fotballs damelag mange fine sportslige utfordringer.

Utkilen og Fosse-Iversen fikk talentpris

Publisert 11. desember 2022

Adina Traa Utkilen og Fredrik Fosse-Iversen baner vei for en skokk med talenter på vei opp og frem.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram