Bærekraftsarbeid på ekte

Publisert 24. september 2023 | Bærekraftsarbeid | Bærekraftsarbeid på ekte

Som en ansvarlig samfunnsbygger går Fana IL Fotball i front for at idrettsbevegelsen styrker sin innsats innen bærekraft.

Fana IL Fotball bare legge til rette for et bredt idrettstilbud i vår bydel, men også ta et stort bærekraftsansvar med et særlig fokus på et utvalg av FNs bærekraftsmål. Herunder leverer klubben sterkt på både økonomi og sosiale forhold, men har også et sterkt fokus på klima og miljø.

  • Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

For å sikre at klubbens satsing på bærekraftsarbeid holder høy fart har Fana IL Fotball ansatt Magnus Thorsen som dedikert bærekraftsansvarlig. Thorsen har til dagen ansvar for å identifisere, planlegge og gjennomføre tiltak som skal styrke klubbens innsats innen bærekraft i Fana og Ytrebygda bydeler.

Fana-skolen

Fana-skolen har som formål å utvikle hele mennesket og skape gode vaner som kommer til nytte også utenfor banen.

Gjennom Fana-skolen skal spillerne og trenerne med andre ord utvikle mer enn selve fotballferdighetene.

Gode holdninger og positiv fremtreden oppnås gjennom utdanning og eksempelets makt. Ved å repetere noen nøye utvalgte temaer år etter år skal Fana-skolen bygge kultur, klubb og tilhørighet. 

Fanafondet

Ved å etablere og drifte Fanafondet har Fana IL Fotball tatt et krafttak mot mot utenforskapet og lidelsene dette innebærer.

Fanafondet støtter nemlig barn og ungdom hvert år med flere hundre tusen kroner slik at flest mulig kan være en del av et trygt og godt miljø på Nessttun Idrettsplass.

Et avgjørende tiltak for å forhindre, forebygge og redusere utenforskap.

E-sport

Ved å legge til rette for e-sport skal Fana IL Fotball få gamere og e-sportinteresserte ut av gutte- og jenterommene og inn i det positive fellesskapet på Nesttun Idrettsplass.

Mange barn og unge som opplever utenforskap og som står i fare for en ensom tilværelse i tradisjonell idrett opplever ofte inkludering og mestring i spillverdenen. 

Tilbudet om e-sport i Fana IL Fotball er derfor ment å være en lavterskel og trivelig fritidsaktivitet, men også et springbrett for utøvere og lag som har konkrete mål og ambisjoner med gamingen.

Gjenbruk

Gjenbruk av klær og utstyr er definitivt høyaktuelt i et bærekraftsperspektiv. Produksjonen av dette er energikrevende og ofte forurensende.

Ved å ta vare på tingene reduserer man enkelt og greit fotavtrykket på planeten - et lite bidrag i en stor helhet.

Fana IL Fotball arrangerer derfor et flertall gjenbruksdager gjennom året for å gi mengde av fotballutstyr og -klær nytt liv.

Disse populære tiltakene sikrer økt levetid og sparer både miljøet og lommebøker for en unødvendig belastning.

Fotballtrøyefredag

Annenhver dag rammes et barn av kreft i Norge og er fortsatt den vanligste dødsårsaken for unge i landet. Et alvorlig budskap som bokstavelig talt utfordrer visjonen fotball for alle.

Fana IL Fotball ønsker å utnytte fotballens stemme og kraft i nærmiljøet til å skape engasjement rundt viktige saker og tiltak.

Barnekreftforeningens «fotballtrøyefredag» har blitt valgt ut til å være en av årets viktigste kampdager i Fana IL Fotball for å vise støtte til barn og unge med kreft og samtidig samle inn penger til livsviktig forskning.

Solkraftanlegg

Med store ambisjoner har Fana IL Fotball tatt initiativ til et innovativt og fremtidsrettet samarbeid med nøye utvalgte samarbeidspartnere - Corvus Energy, Volte og Solcellekraft.

Klubben har nemlig tenkt møte energikrisen og høye strømregninger med en av klubbens verdier - handlekraft.

Kombinasjonen av energiproduksjon, lagring på vintagebatterier og den råeste teknologien gjør dette til et pilotprosjekt Norge - og kanskje verden - ikke har sett maken til.

Natteravnene

Trygghet i byen og lokalmiljøet kommer alle til gode. Derfor har Natteravnene i flere tiår vært tilstede for barn og unge over det ganske land.

Saker i media og møter med politiet tyder på at behovet for trygge voksne stort. Dette har vært kraftige påminnelser om at det inkluderende og forebyggende holdningsarbeidet må fortsette med full styrke.

I dette kontinuerlige arbeidet har Fana IL Fotball inngått et samarbeid med Natteravnene på Nesttun og stiller sine moderne fasiliteter til disposisjon til base og annen møtevirksomhet - alt for gjøre nærmiljøet i Nesttun-området tryggere for ungdommen.

Bærekraftsansvarlig

Magnus Thorsen
Identifiserer, planlegger og gjennomfører tiltak som styrker klubbens innsats innen bærekraft i Fana og Ytrebygda bydeler.

Mer om Bærekraftsarbeid

Fana IL Fotball med eget bærekraftsmerke

Publisert 21. oktober 2023

Med ønske om å øke bærekraftsengasjementet og omsette dette til handling lanserer klubben en ny merkeordning.

Bidrar i miljømentorordning

Publisert 11. september 2021

Ketil Brekke representerer Fana IL Fotball i NFF Hordaland sitt nye miljømentorkorps.

Støtter kampen mot rasisme og diskriminering

Publisert 7. juli 2021

Fana IL Fotball står sammen med resten av fotball-Norge i kampen mot rasisme og diskriminering.

Lovende bærekraftsmøte med Corvus Energy

Publisert 22. mai 2021

Både Fana IL Fotball og Corvus Energy ønsker å bidra til en grønn og bærekraftig fremtid.

Fana IL Fotball ansetter bærekraftsansvarlig

Publisert 20. mars 2021

Fana IL Fotball har ansatt Magnus Thorsen for å styrke klubbens satsing på bærekraftsarbeid.

Ungdom trenger noen som heier

Publisert 13. november 2020

Alkovettorganisasjonen Av-og-til retter i disse dager søkelyset mot barn og unge som vokser opp med foreldre som drikker for mye alkohol.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram