Tar grep i korona-krisen

Publisert 20. mars 2020 | Klubben | Tar grep i korona-krisen

Et rekordhøyt aktivitetsnivå i Fana IL Fotball har brått snudd til stengte fasiliteter og permitteringer.

Hverdagen for norsk idrett har sammen med resten av Norge blitt snudd på hodet da myndighetene med rette har innført gjennomgripende og nødvendige restriksjoner - deriblant et forbud mot all organisert trening. Fana IL Fotball stiller seg selvfølgelig lojalt bak dette og skal som stor aktør i Fana bydel gå i takt med resten av samfunnet. Forhåpentligvis kommer dugnadsånden i klubben nå storsamfunnet til gode slik at spredningen av koronaviruset blir begrenset.

Av alle uviktige ting i verden er fotball det viktigste. Akkurat nå handler midlertidig alt om å få samfunnet på skinner igjen. Liv og helse trumfer alle andre hensyn!

Fotballaktiviteten satt på vent
Et yrende folkeliv på Nesttun Idrettsplass med en enorm mengde fotballglede og noen tusen ballberøringer har plutselig tatt pause på ubestemt tid. Unge fotballspillere, som elsker å spille fotball sammen med sine venner hver eneste dag, har ikke lenger en fast møteplass på sitt kjernelag å forholde seg til - selve grunnmuren klubbens fotballaktivitet ledet av nysgjerrige, positive og engasjerte fotballmødre- eller fedre. I tillegg har viktige supplement til den tradisjonelle lagsaktiviteten naturligvis stoppet opp med umiddelbar virkning. FFO, Fana-akademiet og Kniksen-akademiet regnes alle som viktige tilskudd til en tilpasset fotballutdanning hvor Fana IL Fotball får lagt til rette for trenings- og kamparenaer for mange unge fotballspillere som ønsker å trene mer og utvikle sine ferdigheter. Gjennomføringen av 3v3-ligaen, 5v5-ligaen og Fana Kjøtt Vårcup samt et antall populære fotballskoledager henger også i en tynn tråd denne våren.

Klubbhuset holdes stengt
Det er også greit å understreke at klubbhuset holdes stengt i denne krevende og alvorlige situasjonen som spredningen av koronaviruset har skapt. Heller ikke trenere og lagledere med nøkkelkort vil ha tilgang til klubbhuset i denne perioden. Har man behov for å hente ut utstyr til hjemmefotball må dette avklares med administrasjonen. Fortet på Nesttun Idrettsplass - mer kjent som Gamle Nesttun Travbane på folkemunne - kommer dessuten til å få grundig nedvask før åpning.

Permitterer alle ansatte
Som en stor utviklingsklubb med over 1000 aktive fotballspillere, 250 fantastiske trenere/ledere fordelt på nærmere 100 lag hadde klubben aldri vært i nærheten av å kunne levere glede, trygghet, fellesskap og handlekraft både sportslig og sosialt uten ustoppelig pågangsmot og enorm dugnadsånd. Som en støtte til frivilligheten har Fana IL Fotball en hardtarbeidende sentrallinje i administrasjonen som ivaretar klubbens strategi både på og utenfor banen. Utover dette er det også en del som mottar økonomisk honorar i en eller annen form. Fana IL Fotball er med andre ord også en bedrift og arbeidsgiver med det ansvaret det medfører.

Korona-krisen rammer Fana IL Fotball i alle høyeste grad økonomisk. Med all fotballaktivitet satt på vent stopper det meste opp - inkludert tiltak som genererer sårt tiltrengte inntekter. Klubben snur i disse dager alle steiner for å redusere kostnader, men mange av de faste utgiftene forsvinner ikke over natten. En naturlig konsekvens av dette er Fana IL Fotball har måtte gå til det skritt å permittere samtlige lønnsmottakere i klubben.

Dette for å sikre en sunn fremtidig drift og dermed også stå godt rustet til å videreføre fotballaktiviteter med samme gode innhold og store omfang som var før korona-krisen inntraff. Det er derfor bare å glede seg til tilværelsen på Nesttun Idrettsplass er tilbake til normalen hvor treninger og kamper går som normalt.

Ta vare på hverandre
Siden stiftelsen på Stend Jordbruksskole 3. mars 1920 har klubben alltid hatt fokus på fotballglede og samhold i både motgang og medgang. Denne kulturen skal naturligvis videreføres under korona-krisen hvor lojalitet og tillit kan bli satt på prøve - stå sammen gjennom denne perioden, men hold fysisk avstand til hverandre og unngå store grupper og folkesamlinger.

Førsteprioritet nå er naturligvis liv og helse og viktigheten av at alle bidrar til den nasjonale dugnaden å forebygge og begrense smitte av koronaviruset. Deretter kan vi etterhvert glede oss over nye fotballminner for livet på Nesttun Idrettsplass med masse glede, viktig trygghet, unikt fellesskap og stor handlekraft i Fana IL Fotball.

Har du spørsmål utover dette må du ikke nøle med å ta kontakt.

Kontaktinformasjon for Fana IL Fotball
Kim Rune Hellesund - Daglig leder
E-post: kim@fanafotball.no
Mobiltelefon: 922 25 240

Mer om Klubben

Sommerpause for servicesenteret

Publisert 1. juli 2024

Med forventning om en intens og knallgøy høstsesong tar servicesenteret til Fana IL Fotball nå en pust i bakken.

Selle & Partners + Fana IL Fotball

Publisert 31. mai 2024

Svein Roger Selle skal bistå Fana-ledelsen med å utarbeide en ny bærekraftig strategi mot 2030.

17. mai-tog med Fana IL Fotball

Publisert 14. mai 2024

Tradisjonen tro stiller Fana IL Fotball med egen fane i prosesjonen til Nesttun.

Få oversikt over alle Fana-kampene

Publisert 15. april 2024

Fana IL Fotball presenterer en tjeneste hvor man får full oversikt over samtlige Fana-kamper.

God som gull

Publisert 30. mars 2024

På Fana IL sitt årsmøte ble Kristian Jæger hyllet da han mottok et fortjent hederstegn i gull.

Kick-off med Christian Kalvenes

Publisert 27. mars 2024

Med god servering og et inspirerende foredrag på programmet inviteres frivilligheten til kick-off på klubbens regning.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram