Minneord til Terje Kjelsrud

Publisert 9. juni 2020 | Klubben | Minneord til Terje Kjelsrud

Terje Kjelsrud i naturen

I pinsen kom den triste og uvirkelige beskjeden om at Terje Kjelsrud, en av klubbens mest trofaste trenere, brått var gått bort.

Terje døde under en treningstur på Totland torsdag 28. mai og ble bare 51 år gammel.

Terje Kjelsrud var opprinnelig Kjøkkelvik-gutt, men ble en ordentlig Fana-mann med årene. Hans interesse for klubben ble først og fremst vakt ved å følge opp sine tre fotballspillende barn. Etter hvert ikledde han seg også selv Fanas rød- og hvitstripete drakt og ble kretsmester i Veteran 40-klassen i 2014.

Terje kom første gang inn i en trenerrolle i klubben da hans eldste sønn, Adrian, begynte å spille for Fana IL Fotball. Han fulgte 1998-årgangen til de var siste års juniorer - i flere år sammen med Gunnar Fløystad og Kristoffer Erskine. Terje Kjelsrud var limet i denne gruppen og klarte å holde breddelaget i denne aldersgruppen samlet selv da spillerne var russ.

- Det handler om å legge til rette for at de både kan være russ og spille fotball, sa han.

Løsningen ble å gå ned fra to treninger i uken til en. Dette var i 2017. Da hadde det allerede i flere år vært vanlig at breddespillere i junioralder ga seg da de ble 18 år. Med sitt samlende vesen klarte Terje å holde en god gjeng med spillere samlet til de forlot Fana-bygden for militærtjeneste eller utdannelse andre steder i landet.

Terje Kjelsrud etterlevde til de grader Norges Fotballforbund og Fana IL Fotballs verdigrunnlag i barnefotballen - flest mulig, lengst mulig. Selv da sønnen Adrian var på Fana IL Fotballs satsingslag i G14-klassen fortsatte Terje å trene utviklingsgruppen i samme årgang. Det sier litt om hans holdning til barne- og ungdomsfotballen: alltid like positiv!

Som det typiske ja-mennesket Terje Kjelsrud var bidro han også noen år som trener for 2001-årgangen der hans nest yngste sønn, Simen, spilte. Da Simen etter hvert kom med på akademilagene i G16-klassen og G19-klassen med tilhørende spill for rekruttlaget i 4. divisjon var som regel Terje på plass på tribunen.

Like naturlig falt det for ham å tre inn på trenersiden for datteren Celine. I J14-gruppen bidro han fortsatt like til han så overraskende gikk bort rett før pinse. Terje var ikke typen som krevde kommando over absolutt alt på treningsfeltet. Han var flink til å delegere, og tok gjerne selv på seg det minst spennende i treningsøktene.

Terje Kjelsrud var i flere år medlem av klubbens barne- og ungdomsutvalg. I 2016 ble han høyst fortjent tildelt Fana IL Fotballs ildsjelpris for sin mangeårige innsats.

Terje var også et friluftsmenneske. Han likte å holde seg i form - om vinteren likte han å gå på ski, ofte sammen med sine barn. Om sommeren var han også ofte ute og trente. Det var på en slik tur han brått og uventet døde.

Terje Kjelsrud hadde den enestående egenskapen at han snakket godt om alle. Han så alle, var utadvendt og genuint opptatt av ikke bare egne barns utvikling, men minst like mye hvordan det gikk med deres medspillere. 

Fana IL Fotball skylder hans familie en stor takk for at vi fikk «låne» mange hundrevis av timer av Terje sin fritid. I dagens samfunn er ildsjeler av Terjes kaliber sjelden vare.

I denne vanskelige tiden går våre tanker først og fremst til hans kone, hans tre barn og øvrig nær familie. Fana IL Fotball vil ta vare på alle de gode minnene vi har om ham.

Han vil bli dypt savnet på Nesttun Idrettsplass, og vi lyser fred over Kjelsruds gode minne.

Mer om Klubben

Årsfest for og med frivilligheten

Publisert 19. oktober 2023

På klubbens regning ønsker Fana IL Fotball å sette et verdig punktum på en lang og god sesong.

Stig Olav Larsen tildelt hederstegn

Publisert 16. august 2023

Kontinuitetsbæreren Stig Olav Larsen fikk i kveld velfortjent oppmerksomhet for sine bidrag i Fana IL Fotball.

Administrasjonen tar sommerferie

Publisert 3. juli 2023

Med forventning om en intens og knallgøy høstsesong tar servicesenteret til Fana IL Fotball nå en pust i bakken.

Hederstegn i bronse til Baldersheim

Publisert 30. juni 2023

Ronny Thømt Baldersheim fikk velfortjent oppmerksomhet for sine bidrag i Fana IL Fotball.

Fotballfamilien i 17. mai-toget

Publisert 15. mai 2023

Tradisjonen tro stiller Fana IL Fotball med egen fane i prosesjonen til Nesttun.

Sølvtegn til Torill Sivertsen Lie

Publisert 6. april 2023

Torill Sivertsen Lie fikk velfortjent skryt og hederstegn i sølv på årsmøte til Fana IL.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram