Resertifisert som god kvalitetsklubb

Publisert 20. mai 2024 | Klubben | Kvalitetsklubb | Resertifisert som god kvalitetsklubb

NFF Hordaland har konkludert med at den store virksomheten på Nesttun Idrettsplass er i fin utvikling.

Fana IL Fotball ble for mange herrens år siden den aller første klubben i Hordaland som ble sertifisert som NFF Kvalitetsklubb. Elling Sundberg var det primus motor og den som la listen høyt og gikk i bresjen for arbeidet med å dokumentere og strukturere.

Siden den gang har NFF Kvalitetsklubb blitt et viktig utviklingsverktøy for klubb, krets og forbund.

Setter en standard
Konseptet består av 18 tydelige kriterier som skal styrke aktiviteten, organisasjonen, kompetansenivået samt samfunns- og verdiarbeidet. Alle er sentrale områder som setter en standard og bidrar til at aktuelle klubber tar en retning - tilpasset sitt miljø.

Med andre ord skal en organisatorisk utvikling resultere i økt aktivitet både og utenfor banen.

De siste årene har konseptet blitt revidert og utviklet seg markant. Man har gått fra å få flest mulig klubber gjennom den samme flaskehalsen med styringsverktøy og instrukser til å behandle hvert enkelt miljø ulikt - og på den måten vurdere og veilede effekten verktøyet gir i hverdagen.

Å se helhetlig på klubben
Resertifiseringen har krevd en sterk evne til å se helhetlig på klubben - fra a til å. Prosessen har derfor blitt ledet av tidligere nestleder Torill Sivertsen Lie og daglig leder Mads Vik Tvedte.

Gjennom tett dialog, ærlige tilbakemeldinger og positive tilnærming har NFF Hordaland sin klubbutvikler Stig Blindheim gitt Fana IL Fotball en drøss med gode skussmål. I tillegg har Blindheim som seg hør og bør utfordret klubben på enkelte områder for å trigge sulten på nye fremganger. Videre skal Fana IL Fotball forberede seg på å dypdykke i en av sine spisskompetanser når kvalitetsklubb-konseptet etter alle solemerker utvikles ytterligere i løpet av kalenderåret.

Fana IL Fotball takker NFF Hordaland for samarbeidet rundt resertifiseringen!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram