Fana IL Fotball ansetter bærekraftsansvarlig

Publisert 20. mars 2021 | Klubben | Fana IL Fotball ansetter bærekraftsansvarlig

Fana IL Fotball har ansatt Magnus Thorsen for å styrke klubbens satsing på bærekraftsarbeid.

Ildsjelen Elling Sundberg la tidlig listen høyt for hvordan Fair Play og generelt holdningsarbeid med inkludering skulle utøves på Nesttun Idrettsplass. Dette har bidratt til at Fana IL Fotball har blitt en sentral aktør i nærområdet ved å skape gode oppvekstsvilkår for barn og ungdom.

På årsmøtet for halvannen uke siden byttet dette kjerneområdet navn til bærekraftsarbeid for å være i takt med resten av verdenssamfunnet.

Magnus Thorsen ny bærekraftsansvarlig
Fana IL Fotball styrker nå sin satsing på bærekraft ytterligere ved ansette Magnus Thorsen i en nyopprettet stilling som bærekraftsansvarlig.

Thorsen er i bunn og grunn en Fana-gutt av ypperste sort som spilte for klubben fra barnsben av til slutten av junioralder. Som spiller var Thorsen lenge ansett som et talent med spennende kvaliteter, men var forfulgt av kneskader. Interessen for idrett har i det hele tatt alltid vært stor noe som gjorde at studietiden ble lagt til Høgskolen i Molde hvor Thorsen har tatt en bachelor i idrettsledelse. Som en del av Sport Management-utdanningen var Thorsen i praksisperioden tatt inn under administrasjonen sine vinger på Nesttun Idrettsplass.

Med et sterkt klubbhjerte, glimt i øyet og nydelige evne til å se alle var det en selvfølge å la Thorsen bli leder for et hardtarbeidende FFO-team. Gjennom denne rollen har Thorsen blitt en stor hverdagshelt for mange FFO-spillere og et velkjent ansikt på alle nivåer i Fana-miljøet.

Tar bærekraftsarbeid på alvor
FNs bærekraftsmål utgjør den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene. Målene gjelder alle land i verden - inkludert Norge - og skal fungere som en felles retning for land, næringsliv og sivilsamfunn.

Bærekraftsarbeid står selvfølgelig også sentralt for både Fana IL Fotball og Norges Fotballforbund.

Fana IL Fotball skal altså ikke bare legge til rette for et bredt idrettstilbud i vår bydel, men også ta et stort sosialt ansvar i samfunnet. Det er nemlig et faktum at det går på bekostning av individers livskvalitet og samfunnets ressurser når mennesker står utenfor sosiale felleskap, arbeidsliv og utdanningssystem. Med andre ord lønner det seg å jobbe med integrering og fellesskap.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

Bærekraftsarbeidet som kjerneområdet skal i fortsettelsen ha ansvar for holdningsarbeidet som skjer til dagen i Fana IL Fotball herunder Fair Play, Fana-skolen, Fanafondet og eFotball. I tillegg skal ytterligere bærekraftsarbeid settes på agendaen. Som ny bærekraftsansvarlig skal Thorsen identifisere, planlegge og gjennomføre tiltak som skal styrke klubbens innsats innen bærekraft i Fana og Ytrebygda bydeler.

Fana IL Fotball gleder seg over at Magnus er klar for flere sesonger på Nesttun Idrettsplass!

Mer om Klubben

Årsfest for og med frivilligheten

Publisert 19. oktober 2023

På klubbens regning ønsker Fana IL Fotball å sette et verdig punktum på en lang og god sesong.

Stig Olav Larsen tildelt hederstegn

Publisert 16. august 2023

Kontinuitetsbæreren Stig Olav Larsen fikk i kveld velfortjent oppmerksomhet for sine bidrag i Fana IL Fotball.

Administrasjonen tar sommerferie

Publisert 3. juli 2023

Med forventning om en intens og knallgøy høstsesong tar servicesenteret til Fana IL Fotball nå en pust i bakken.

Hederstegn i bronse til Baldersheim

Publisert 30. juni 2023

Ronny Thømt Baldersheim fikk velfortjent oppmerksomhet for sine bidrag i Fana IL Fotball.

Fotballfamilien i 17. mai-toget

Publisert 15. mai 2023

Tradisjonen tro stiller Fana IL Fotball med egen fane i prosesjonen til Nesttun.

Sølvtegn til Torill Sivertsen Lie

Publisert 6. april 2023

Torill Sivertsen Lie fikk velfortjent skryt og hederstegn i sølv på årsmøte til Fana IL.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram