Banebrytende samarbeidsavtale med Sædalen IL

Publisert 22. desember 2020 | Klubben | Banebrytende samarbeidsavtale med Sædalen IL

Sædalen IL og Fana IL Fotball har inngått en viktig samarbeidsavtale for jente- og damefotballen.

Julen kom tidlig dette året for alle involverte i jente- og damefotballen. Sædalen IL og Fana IL Fotball kan nemlig endelig avsløre at klubbene har inngått en samarbeidsavtale som skal styrke satsingen på trenings- og lærevillige jenter i Fana og Ytrebygda bydeler.

Samarbeidsavtalen beskriver utgangspunktet for et positivt, forutsigbart og systematisk samarbeid for å utvikle flere og bedre jentespillere i nærområdet. Sammen skal Sædalen IL og Fana IL Fotball legge til rette for en tilpasset fotballutdanning for jente- og damefotballen på alle nivåer.

Dette betyr at Sædalen IL og Fana IL Fotball har blitt enige om en tydelig struktur og modell som skal implementeres og forsterkes over tid.

Fotballutdanning fra J6 til seniorfotball
Helt konkret skal klubbene fortsette ivareta sine respektive utviklingsmiljøer og drive ordinær lagsaktivitet i disse både i barne- og ungdomsfotballen. Allerede fra første spark på ballen skal lagene invitere hverandre til vennskapskamper flere ganger i året.

Fra ungdomsskolealder skal klubbene legge ekstra til rette for en fotballjenter som ønsker å trene mer og utvikle sine ferdigheter. Dette skal gjøres i såkalte utviklingsgrupper hvor det gjennomføres to ukentlige treninger og eventuelle kamper på dager som gjør at det kan kombineres med aktiviteten på lagsnivå. Treningene skal planlegges, gjennomføres og evalueres av høyst kompetente trenere til det beste for spillere som har eierskap til egen utvikling med mål om å bli den beste utgaven av seg selv.

I seniorfotballen skal klubbene ha et sammensatt lag hvor både spillere fra Sædalen IL og Fana IL Fotball kan være i kamptroppen. Fana IL Fotball skal også i fortsettelsen ha et damelag med tydelige resultatmål i tråd med klubbens strategi. Som et representasjonslag skal laget være en utviklingsarena for å kunne ta steget til toppfotballen. Spillere fra Sædalen IL skal ikke melde overgang til Fana IL Fotball før man er aktuell for spilletid på aller øverste nivå.

Kompetanseutvekskling
Samarbeidsavtalen stadfester også viktigheten av kompetanseutveksling på både lagsnivå og i klubbregi. Sædalen IL og Fana IL Fotball skal derfor sammen etablere møtepunkter mellom klubbenes fotballavdelinger for faglig og organisatorisk utvikling som kan stimulere trenere og ledere til å lære av hverandre.

Fana IL Fotball og Sædalen IL skal sammen styrke jente- og damefotballen!

Mer om Klubben

Sommerpause for servicesenteret

Publisert 1. juli 2024

Med forventning om en intens og knallgøy høstsesong tar servicesenteret til Fana IL Fotball nå en pust i bakken.

Selle & Partners + Fana IL Fotball

Publisert 31. mai 2024

Svein Roger Selle skal bistå Fana-ledelsen med å utarbeide en ny bærekraftig strategi mot 2030.

17. mai-tog med Fana IL Fotball

Publisert 14. mai 2024

Tradisjonen tro stiller Fana IL Fotball med egen fane i prosesjonen til Nesttun.

Få oversikt over alle Fana-kampene

Publisert 15. april 2024

Fana IL Fotball presenterer en tjeneste hvor man får full oversikt over samtlige Fana-kamper.

God som gull

Publisert 30. mars 2024

På Fana IL sitt årsmøte ble Kristian Jæger hyllet da han mottok et fortjent hederstegn i gull.

Kick-off med Christian Kalvenes

Publisert 27. mars 2024

Med god servering og et inspirerende foredrag på programmet inviteres frivilligheten til kick-off på klubbens regning.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram