Etterlengtet og vellykket åpningsfest

Publisert 27. juni 2023 | Klubben | Anlegg | Etterlengtet og vellykket åpningsfest

Foto: Erik Støverud i Fanaposten.

Familieparken på Nesttun Idrettsplass ble åpnet med brask og bram.

Søndag den 25. juni 2023 kan trygt bli skrevet inn i historiebøkene til Fana IL og Fana IL Fotball. Datoen markerte nemlig slutten på flere tiår med harde kamper, tunge ekstraomganger og lange strafferunder - alt for at et av byens mest sentrale fotballanlegg skulle tatt vare på og nå kraftig oppgradert.

  • Familieparken på Nesttun Idrettsplass er endelig offisielt åpnet.

Selv om prosessen har vært langdryg har Bergen kommune sine planer vakt oppsikt hos alle som har dypdykket i detaljene. Nesttun Idrettsplass har nemlig blitt et mer helhetlig og allsidig anlegg ved å legge til rette for mye mer enn bare fotball.

Snorklipping av byråden
Rett skal være rett - familieparken stod klar til bruk for en god stund siden, men det har drøyd litt med å få organisert den offisielle åpningen. Når den først fant sted ble det som seg hør og bør gjort like skikkelig som utformingen av familieparken.

  • Taler, snorklipping og bevertning.

Med et stort smil om munnen stilte byråd Linn Katrin Pilskog og erklærte familieparken på Nesttun Idrettsplass for åpnet. I en kort tale kunne Pilskog avsløre at denne dagen var ekstra stas all den tid hun selv hadde en trygg og god oppvekst i Fana-land.

Finvær og fest
Med sol og sommer i luften så mange sitt snitt til å delta på åpningsfesten. Hele fem hundre barn, ungdom og voksne hadde møtt opp for å få med seg taler såvel som gratis is og hotdog.

Byråden klinket til med gratis is noe som definitivt falt i smak i solsteiken.

Flere viktige samarbeidspartnere og landslagsspillere på Fana-landslaget var heller ikke vond å be da Fana IL Fotball ønsket å krydre den etterlengtede dagen ytterligere. Fana Kjøtt stilte som vanlig opp med hot-dog til sin favorittfotballklubb. McDonalds etablerte på sin side en særdeles populær stasjon med forfriskninger i form av soft-is med topping for å fremme et klart og tydelig budskap:

  • Heng på fotballbanen og NIP - ikke på McDonalds.

En smeltedigel
Dette står usedvanlig godt i stil med tankerekken man har hatt i forbindelse med oppgraderingen av Nesttun Idrettsplass. Familieparken byr nemlig på flust av utenomsportslige aktiviteter og nye grøntområder.

Summa summarum ble åpningsfesten på Nesttun Idrettsplass en stor begivenhet - det offisielle startskuddet for at anlegget i enda større grad skal fungere som en smeltedigel hvor barn, ungdom og voksne får mulighet til å bygge relasjoner, vennskap og nettverk for livet.

Mer om Anlegg

Endelig nytt flomlys

Publisert 7. juni 2024

Nesttun Idrettsplass får i disse dager et stort løft med nytt LED-lys på samtlige baner.

Skøyteis, varmestue og kiosk

Publisert 9. desember 2023

Barn, ungdom og voksne kan med rette legge søndagsturen til familieparken på Nesttun Idrettsplass.

Skal få nytt kunstgressdekke

Publisert 7. august 2023

Politikerne har tatt ansvar og løst en stor krise for barne- og ungdomsfotballen ved å bevilge midler til nytt kunstgress.

Offisiell åpning av familieparken

Publisert 21. juni 2023

Fana IL Fotball og Bergen kommune inviterer små og store til offisiell åpning av familieparken på Nesttun Idrettsplass.

Brukstillatelse for familieparken

Publisert 6. mars 2023

Barn, ungdom og voksne kan nå glede seg over at anleggsarbeidet på Nesttun Idrettsplass er en saga blott.

Slik oppgraderes Nesttun Idrettsplass

Publisert 17. februar 2023

Anleggsarbeidet begynner å ta form og Nesttun Idrettsplass tar snart et stort skritt mot å bli en helhetlig og allsidig familiepark.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram