Kongsvinger signerte Fana-gutt

Publisert 16. mars 2024 | Fotballutdanning | Talentfabrikken | Kongsvinger signerte Fana-gutt

Fana IL Fotball gleder seg over at Marius Bendiksen Trengereid har tatt et nytt stort steg i fotballkarrieren.

Foto: Jannica Luoto i Bergens Tidende.

Fana IL Fotball har de siste årene lagt til rette for en komplett fotballutdanning til alle som ønsker å spille fotball uavhengig av forutsetninger og ambisjonsnivå - med andre ord være en livslang interesse for barn, ungdom, voksne og pensjonister. 

Barnefotball, ungdomsfotball og seniorfotball inngår i en helhetlig plan som utvikler hele mennesket og skaper gode vaner. 

  • Leveranser til høyere nivå er i så måte en del av utviklingspyramiden til Fana IL Fotball.

Talentfabrikken
Gang på gang har Fana IL Fotball bekreftet sin identitet og profil som en ledende utviklingsklubb hvor det blir lagt til rette for sultne talenter som vil gjøre jobben som kreves for å utvikle seg til å bli den beste utgaven av seg selv - og gjerne mot høyere nivå.

Klubben har fungert som en døråpner og et springbrett til toppfotballen for en lang rekke spillere det siste tiåret.

Fana-spillere som har lagt ut på en fotballreise regnes alle som gode ambassadører for talentfabrikken til Fana IL Fotball. På Nesttun Idrettsplass har man alltid et ekstra godt øye til karrieren for tidligere talenter og ønsker dem alt godt.

En rykende fersk treårskontrakt
Nesten fra første spark på ballen markerte Trengereid seg som et sjeldent og spennende talent. Med blendende nærteknikk og glimrende evne til å skaffe seg tid og rom var Trengereid en fantastisk lagkamerat på skolelaget Fana G2004 Lynx. I tillegg ble sulten etter mer trening mettet gjennom flere ukentlige økter på Corvus Energy Fana-akademiet samt en stor mengde med egentrening. Tidlig i tenårene ble Trengereid en del av den veletablerte og styrte hospiteringsordningen i Fana IL Fotball for å få en mer individuell tilpasset utviklingsplan i både trening- og kampsituasjon.

Det var allikevel langt i fra overraskende at talentspeidere fra Brann nesten kjøpte sesongkort på Nesttun Idrettsplass da de fremste spillerne i 2004-kullet skulle rekrutteres til Stadion. Etterhvert fant man det riktig at Trengereid skulle bli Brann-spiller og helt uten stjernenykker har Fana-gutten fortsatt å være nøye og tålmodig i treningsarbeidet. Dette ble belønnet med en cupkamp mot Voss, men minst like viktig å få mulighet til å trene og lære erfarne proffspillere. Tanken med motivasjon ble på ny fylt til randen da Trengereid fikk smake på det høyeste nivået i fotball-Norge - som innbytter på tampen av oppgjøret mot Bodø/Glimt på Aspmyra.

Etter tre sesonger med seniorfotball på nasjonalt nivå fikk Trengereid mulighetene til å vise seg frem for Espen Nystuen og Kongsvinger. Den karismatiske fotballederen fikk da bekreftet sine antakelser til det fulle og et kontraktsforslag lot ikke vente på seg. Med en rykende fersk treårskontrakt har Trengereid forlatt gutterommet til fordel for laget fra de dype skogene - og dermed tatt et nytt stort steg i fotballkarrieren.

Fana IL Fotball gratulerer Marius med overgangen til Kongsvinger!

Mer om Talentfabrikken

Dyngeland holdt nullen i landslagsdebuten

Publisert 17. november 2023

Fana-gutten Mathias Dyngeland fikk sjansen mellom stengene da Norge vant komfortabelt på Ullevaal.

Fana-gutt og landslagsspiller

Publisert 29. august 2023

Til stor glede for moderklubben Fana IL Fotball har Mathias Dyngeland sin karriere virkelig skutt fart.

Cupgull til Totland

Publisert 19. mai 2023

BK Häcken med Fana-gutten Tomas Totland på laget var fullstendig overlegne i den svenske cupfinalen.

Holten med spilletid på øverste nivå

Publisert 14. mai 2023

Det tidligere Fana-talentet Rasmus Holten fikk i går kveld sitt første innhopp i Eliteserien.

Trengereid debuterte i Eliteserien

Publisert 29. april 2023

Fana-gutten Marius Bendiksen Trengereid fikk sine første minutter i Eliteserien da Brann rystet Bodø/Glimt på Aspmyra.

Totland ble svensk seriemester

Publisert 30. oktober 2022

Fana-gutten Tomas Totland og BK Häcken avgjorde i ettermiddag Allsvenskan og kan juble for et historisk seriegull.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram