Visket ut divisjonsforskjellen

Publisert 24. juni 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Visket ut divisjonsforskjellen

Foto: Trond Gausemel i Hordalandsfotball.

Fana-guttene leverte en god kamp da Haugesund slapp unna med skrekken.

Det ble en god og positiv opplevelse da Fana IL Fotball inviterte til cupfest både på og utenfor banen. Med stor støtte fra fullsatte tribuner leverte Ørjan Hålands disipler en imponerende forestilling.

Riktignok startet hjemmelaget kampen noe rufsete og Haugesund fikk et godt grep om kampen innledningsvis. Gjestene jaktet åpenbart et tidlig ledermål, men klarte ikke å overliste Henrik Mathias Bakke som vartet opp med flere fine inngripener - en av dem i verdensklasse da et farlig skudd endret retning. I andre enden av banen skapte vertene etterhvert trøbbel for gjestene fra Eliteserien og vasket frem flere store sjanser. Det var derfor en aldri så liten kalddusj at gjestene gikk i føringen midtveis i førsteomgang. Denne scoringen var også det eneste som skilte lagene da pausepraten stod for tur.

Med fortsatt stor tro på at det var mulig å detonere en cupbombe startet Fana-guttene andreomgang friskt. Første kvarteret etter hvilen var de rød- og hvitstripede nære utlikning ved flere anledninger og særlig da vakkert hodestøt av Malvin Ingebrigsten traff metallet. Det var på forhånd varslet at Fana-stilen skulle utøves til det fulle til tross for at motstanderen på papiret var sterkere enn vanlig. Alle som var tilstede på Nesttun Idrettsplass denne kvelden lot seg allikevel imponere over at dette lot seg gjennomføre i praksis. I flere perioder klarte vertene å sette Haugesund under press og gjøre rollen som bortelag skikkelig ubehagelig - dessverre uten uttelling. Etterhvert som kampen håpet Fana-supporterne på en skikkelig sluttspurt, men ble i stedet spilt ganske lavt i banen. Haugesund klarte imidlertidig aldri å punktere kampen og da nevnte Bakke vartet opp med en ellevill strafferedning levde kampen til siste spark på ballen. Til slutt kunne araberne puste lettet ut da 0-1 og avansement var et faktum.

Fana - Haugesund 0-1 (0-1)
2. runde i NM for menn, Nesttun Idrettsplass
Onsdag 22. juni 2022 klokken 18:00

Dommertrio: Steinar Hauge, Ruben Haugland og Andreas Bjørklund.

Mål: 0-1.

Fana-laget: Ådne Nissestad, Anders Grindheim Njøs (Ivar Nå Aga), Malvin Ingebrigsten, Anders Sørevik (Simon Midtgaard), Petter Havsgård Martinsen, Simen Brekkhus, Joachim Dankertsen (Trym Nazoori Adonaba), Fredrik Fosse-Iversen (Isak Østerbø Fimland), Tim Nilsen (Lars Christian Moldestad), Vebjørn Høynes, Herman Stang Stakset.

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram