Nedsablet på Kuventræ

Publisert 16. april 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Nedsablet på Kuventræ

Fana-guttene kom aldri opp på ønsket nivå noe som gjorde sitt til at Os fikk en perfekt dag både på og utenfor banen.

Lokaloppgjør, åpningsfest og høytrykksvær gjorde arrangementet rundt kampen på Kuventræ til en imponerende opplevelse. Like fantastisk var dessverre ikke bortelaget sin tilstedeværelse.

For å være noe av det nærmeste man kommer et derby var egentlig temperaturen på banen relativt lav. Kunnskapen om hverandre var såpass stor at alle involverte var fullstendig klar over samtlige styrker og svakheter. Med dette som utgangspunkt var åpningsminuttene egentlig ganske jevnspilt. Et lite kvarter ut i omgangen stod en Os-spiller mutters alene på et hjørnespark og kunne nesten ikke unngå å sende hjemmelaget i ledelsen fra kort hold - en situasjon som kanskje burde fungert som en vekkerklokke for Fana-guttene. Riktignok løftet bortelaget seg noe i banespillet, men følelsen av at det over hele fjølen var noe tannløst og daft stod ved lag. Angrepene til vertene skapte i alle fall mer trøbbel og da man effektivt fikk omgjort dette til produkter i form av 2-0 og 3-0 ble de første 45 minuttene blytung sett med Fana-øyne.

Andreomgang måtte dermed bli et stormløp mot Os-målet om det skulle bli spenning knyttet til utfallet av kampen. Hovedtrener Ørjan Håland gjorde flere tidlige bytter i et forsøk på å tilføre laget mer energi. Etterhvert kunne man konstatere at dette var dagen da fint lite gikk som planlagt. Med en komfortabel ledelse i bagasjen fikk de gulkledde kampen inn i sitt spor. Andreomgang ble dermed veldig stykkevis og delt uten at Fana-guttene klarte å spille seg til farlige avslutninger. Et imponerende stort hjemmepublikum fikk derimot valuta for pengene og da ledelsen økte enda en gang ble de ti svært lange minutter på tampen av oppgjøret. Endre Brenne sine disipler var definitivt i flytsonen, pyntet på sluttresultatet og kunne til slutt feire foran en fullsatt ny tribune.

Os - Fana 5-0 (3-0)
2. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Kuventræ
Lørdag 15. april 2023 klokken 15:00

Dommertrio: Anders Bjerk Hansen, Martin Stokke og Niklas Johnsen Salbu.

Mål: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0.

Fana-laget: Petter Mossestad, Anders Grindheim Njøs, Malvin Ingebrigsten (Simon Midtgaard), Fabian Rimestad, Petter Havsgård Martinsen (Trym Vatn Øvreberg), Joachim Dankertsen (Håkon Gievær Gjerstad), Simen Brekkhus (Bendik August Engen), Fredrik Fosse-Iversen (Ivar Mykkeltvedt), Eirik Opheim Moldenes, Tim Nilsen, Vebjørn Høynes.

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram