Jevnspilt bydelskamp

Publisert 2. juni 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Jevnspilt bydelskamp

Foto: Ruben André Njøtøy i Fanaposten.

Et selvsikkert og velspillende Fana-lag gav ingenting ved dørene selv om motstanderen var fra OBOS-ligaen.

Alle utenomsportslige forhold var på plass da Åsane gjestet Nesttun Idrettsplass denne cupkvelden. Høytrykksvær og fullsatt tribune var nok mer enn noen av lagene har kjent for mye på i seriespillet.

Vertene var åpenbart heltent og tok kommandoen fra start - både på og utenfor banen. Fana-guttene åpnet førsteomgang godt og gav energi til alle som støttet dem med heiarop, allsang og flagg. Med høyt press og korte avstander kom aldri den såkalte Åsane-stilen til sin rett. Det gikk nesten en halv omgang før oransjetrøyene fikk mulighet til å vise glimt av kvaliteter som hører hjemme i toppfotballen. Gjestene overtok banespillet fullstendig og utnyttet at de rødhvite verken fikk valg eller utførelse i pasningsspillet til å sitte. Et av flere fine Åsane-angrep ble til slutt ekspedert i nettmaskene og 0-1 var et faktum. Derfra eide bortelaget kampen inn til pause uten å være altfor giftig den siste tredelen.

Med bare en scoring i målprotokollen levde kampen inn i andreomgang. Spillet etter pause gav kanskje ikke den underholdningsverdien mange hadde håpet på. Begge lag var tro mot sin ballbesittende spillestil og var samtidig nøye på å ikke gi ved dørene i duellspillet. Etter en drøy time var gjestene farlig nær en dobling av ledelsen da et skudd smalt i metallet og gikk ut av spill. Dermed var det duket for en sluttspurt fra hjemmelaget. Fana-guttene styrte begivenhetene i kampens sluttfase og skapte noen farligheter, men truet aldri nok til at gjestene lot seg stresse. Det siste kvarteret oppsummerte på mange måter forestillingen til Ørjan Hålands disipler denne kvelden - bunnsolid og tydelig grunnspill med litt for lite fremdrift og trusler. Dermed var det dessverre Åsane som kunne gå seirende ut av kampen og avansere videre i NM for menn.

Fana - Åsane 0-1 (0-1)
2. runde i NM for menn, Nesttun Idrettsplass
Torsdag 1. juni 2023 klokken 18:00

Dommertrio: Markus Lille, Elias Haugen og Benjamin Muranovic Abedinovski.

Mål: 0-1.

Fana-guttene: Henrik Bakke, Anders Grindheim Njøs, Malvin Ingebrigsten, Fabian Rimestad, Trym Vatn Øvreberg, Simen Brekkhus, Joachim Dankertsen, Ivar Mykkeltvedt (Tim Nilsen), Håkon Giæver Gjerstad (Bendik August Engen), Vebjørn Høynes, Eirik Opheim Moldenes (Fredrik Fosse-Iversen).

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram