Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Publisert 4. juni 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Fana IL Fotballs herrelag har vendt nesen sørover for å møte rekruttlaget til Haugesund.

I den niende serierunden i Norsk Tipping-ligaen står altså Haugesund 2 på motsatt banehalvdel. Nok et nytt bekjentskap som det av naturlige årsaker ikke kan analyseres like lett da man som andrelag har mulighet til å spille på flere strenger i sammensetning av kamptropp.

Kraftakademiet
I og med at Eliteserien har gått inn i en lengre landslagspause vil det være nærliggende å tro at utviklingsavdelingen kommer til å bære det største lasset. Kraftakademiet ble lansert for et par år siden som en massiv investering for å styre talentutviklingen i hele regionen. Gjennom et åpent og lojalt samarbeid med klubbene på Haugalandet og i Sunnhordaland har Kraftakademiet etablert seg som en katalysator i utviklingsarbeidet - og fungerer ikke minst som en bro til Haugesund sitt eliteserielag.

Regionens største talenter har blitt samlet på Haugesund 2 for å være garantert en strukturert overgang til seniorfotball. Etter opprykket forrige sesong kan talentene nyte godt av en langt tøffere kamparena i Norsk Tipping-ligaen. Selv om målsetningen aldri har vært høyere enn å sikre ny kontrakt i divisjonen har Haugesund 2 allerede i flere kamper vist seg å være oppgaven verdig.

Corvus Energy Fana-akademiet
Symbiosen mellom spiller-, trener- og klubbutvikling har det siste tiåret vært en viktig del av Fana IL Fotball sitt DNA. Klubben skal også i fortsettelsen levere enkeltspillere til toppfotballen og på samme tid klatre i divisjonssystemet. Målsetninger og ambisjoner som krever at man i størst mulig grad må eliminere tilfeldigheter. Med målrettet og hardt arbeid over tid på Corvus Energy Fana-akademiet har køen av talenter på vei mot representasjonslag og toppfotball den siste tiden blitt et langt og nydelig skue.

Hovedtrener Ørjan Håland har forsterket dette arbeidet og gjort det til en konkurransefordel ved å gi tillit til fremadstormende talenter samtidig som man jakter trepoengere helg etter helg. Denne sesongen kan flere av herrelagets mest fremtredende spillere trygt stemples som egenprodusert og nye ungfoler banker stadig på døren til både troppen og startelleveren. Etter å ha innledet uken med seier på mandag har store deler av troppen vært frisk og rask gjennom treningsuken - klar til dyst mot et løpssterkt hjemmelag.

Haugesund 2 - Fana
9. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3, Frakkagjerd stadion
Lørdag 4. juni 2022 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Martinsen signerte ny Fana-kontrakt

Publisert 7. november 2023

Fana IL Fotballs svar på Bjørn Borg tar nok en sesong på Nesttun Idrettsplass.

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram