Før kampen: Fana - Bjarg

Publisert 14. april 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Fana - Bjarg

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Skjærtorsdag tar Fana IL Fotballs herrelag i mot Bjarg på Nesttun Idrettsplass.

Et skikkelig lokaloppgjør bør være et hett tips til alle som har bypåske i år. Den andre serierunden byr nemlig Norsk Tipping-ligaen på oppgjøret mellom flaggskipene i Bergen sør.

  • Kampsponsor: Fana Sparebank.

Bortelaget
En kortreist bortekamp venter gjestene fra Stavollen Idrettsplass når de blåkledde innleder påskeferien med en bybanetur til Mårdalen. Forrige sesong var Bjarg-laget nykommer i divisjonen og fikk velfortjent skryt for rammen rundt kampene på eget kunstgress - gøy for alle involverte parter med stor interesse. Dette kombinert med hyppige oppdateringer på sosiale medier har gjort klubben til en snakkis i fotball-Norge.

Om man skal tro på fotballekspertene gikk også prestasjonene og resultatene på banen over all forventning. Et godt kollektiv endte til slutt på femteplass i fjorårssesongen og med kontinuitet på trener- og ledersiden tar de blåkledde sikte på å etablere seg i toppen. Flere kruttsterke signeringer i sentrallinjen har på mange måter bekreftet disse planene til gangs.

Bortelaget kommer til kampen med en tilnærmet skadefri tropp og full av selvtillit etter å ha beseiret Stord i seriepremieren.

Hjemmelaget
Etter å nærmest vært uslåelig i hele halve 2021-sesongen leverte Fana IL Fotballs herrelag alt annet enn positiv, hurtig og energisk angrepsfotball forrige helg. Et kraftig forsterket Brann 2-lag burde egentlig være en gøy motstander å måle krefter mot - i alle fall om man fikk vist frem den beste utgaven av seg selv.

Fana-spillerne har uansett forberedt seg til lokalderbyet som alle andre kamper med visshet om at gjentakende gode prestasjoner har fått mange til å snakke varmt om en gøy fremoverfotball - kjedelig og likefullt sant. På sitt beste vet de rød- og hvitstripede at man kan være ekkelt fotballag å møte - fullt av talent som har vært vanskelig å demme opp for.

Billettinntekter til Flyktninghjelpen
Fana Sparebank, som er den definitive spydspissen blant Fana IL Fotballs samarbeidspartnere, har tidligere donert 500 000 kroner til Flyktningshjelpen.

Med den frittstående og viktige sparebanken som kampsponsor har Fana IL Fotball latt seg inspirere av dette og gir bort halvparten av billettinntektene til det samme formålet. Etter Russlands invasjon har flere millioner mennesker har måtte forlate Ukraina og får avgjørende bistand fra blant annet Flyktningshjelpen - til å overleve og bygge seg en ny fremtid.

Gratis entré med Fanakortet
Fanakortet er et fordelskort med en mengde fine rabatter som kommer lommeboken til gode.

Fanakortet

Blant annet får innehavere av Fanakortet gratis entré på dame- og herrelagets hjemmekamper i serien.

  • Øvrige betaler kroner 100.

Fana - Bjarg
2. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3, Nesttun Idrettsplass
Torsdag 14. april 2022 klokken 14:00

Mer om Herrelaget

Martinsen signerte ny Fana-kontrakt

Publisert 7. november 2023

Fana IL Fotballs svar på Bjørn Borg tar nok en sesong på Nesttun Idrettsplass.

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram