Brummel signerte flerårskontrakt

Publisert 30. november 2020 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Damelaget | Brummel signerte flerårskontrakt

Foto: Trond Gausemel i Hordalandsfotball.

Damelagets hovedtrener Marije Brummel har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Den siste måneden har det pågått intens planlegging med mål om at Fana IL Fotball og Marije Brummel sammen skal løfte enkeltspillere, lag og klubb til et høyere nivå både på kort og lang sikt.

Brummel ble presentert som ny hovedtrener for damelaget før 2019-sesongen. Med en lang og innholdsrik spillerkarriere som ballast skapte trenerspiren umiddelbart stor entusiasme og treningsiver hvilket resulterte i merkbar fremgang for representasjonslaget i jente- og damefotballen.

Legger skoene på hyllen
Etter å ha kombinert trenerrollen med spill i Toppserien har Marije Brummel nå valgt å sette et punktum på en spillerkarriere få andre kan skilte med. Brummel har nemlig spilt på toppnivå i over et desennium i flere store klubber som Twente, Heerenveen og PSV. Videre har nederlenderen høstet erfaring fra fotballeventyr på Kypros og i England. I tillegg har Brummel hele 29 kamper med flagget på brystet på sin merittliste.

De siste fem årene har Marije Brummel har gjort bergenser av seg - først og fremst gjennom spill for Sandviken før Arna-Bjørnar kom på banen før 2020-sesongen. Heldigvis skal Brummel også i fortsettelsen nyte tilværelsen i byen mellom de syv fjell med en viktig trenerrolle i Fana IL Fotball.

Store ambisjoner
Fana IL Fotball og Marije Brummel går med andre ord en spennende tid i møte. Den nye treneravtalen sikrer med andre ord kontinuitet rundt damelaget hvilket er en avgjørende ingrediens for suksess. En viktig brikke i arbeidet med å gjøre klubbens representasjonslag til et flaggskip i Fana og Ytrebygda bydeler som definitivt bør være posisjonert i en divisjon eller to opp.

Det er heller ikke til å stikke under en stol at Brummel selv har høye ambisjoner på egne vegne som trener. Dette harmonerer godt med klubbens strategi om knytte til seg et antall kompetente trenere legger listen høyt på vegne av spillerne, laget, klubben og sin egen trenerutvikling.

Kompetanseløft i ungdomsfotballen
I tillegg til å fortsette som hovedtrener på Fana IL Fotballs damelag skal Brummel tre inn som spillerutvikler på Corvus Energy Fana-akademiet etter skoletid og utviklingsgruppene som snart sparkes i gang. På det sistnevnte tiltaket vil J13-, J14- og J15-spillere, som ønsker å trene mer og utvikle sitt ferdighetsregister, få nyte godt av kapasiteten til Brummel på feltet.

Starter utviklingsgrupper for jenter

Brummel vil dermed bidra til at Fana IL Fotball i fremtiden også på jentesiden skal være en ledende utviklingsklubb med hyppige leveranser av spillere til toppfotballen.

Fana IL Fotball gleder seg over at Marije er klar for flere sesonger på Nesttun Idrettsplass!

Mer om Damelaget

Fana-jentene i gjevt selskap

Publisert 29. mars 2024

Fana IL Fotball er en av fem klubber som er kvalifisert til å representere Hordaland i NM for kvinner.

Seriekampene til damelaget

Publisert 28. februar 2024

Fana-jentene skal måle krefter mot flere spennende motstandere kommende sesong.

Eirik Haugen Tveit ny hovedtrener

Publisert 14. februar 2024

Sammen med resten av trenerteamet skal Eirik Haugen Tveit lede Fana-jentene på nasjonalt nivå.

Tre avdelinger i 2. divisjon

Publisert 4. februar 2024

For å sikre videre utvikling av jente- og damefotballen vil 2. divisjon bestå av tre avdelinger i 2024-sesongen.

Brochmann blir utenlandsproff

Publisert 8. januar 2024

Trenerkarrieren må settes på vent når Maria Brochmann melder overgang til svenske Djurgården.

Sikret opprykket til 2. divisjon

Publisert 6. desember 2023

Fana IL Fotballs damelag skal representere Bergen og omegn i 2. divisjon neste sesong.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram