Løkkefotballen favnet bredt

Publisert 12. august 2023 | Fotballutdanning | Løkkefotball | Løkkefotballen favnet bredt

Flust av barn og ungdom samlet seg på Nesttun Idrettsplass da forholdene ble lagt til rette for god gammeldags løkkefotball.

Med uendelig banekapasitet i hele juli så Fana IL Fotball nok en gang sitt snitt til å aktivisere barn og ungdom i Fana og Ytrebygda bydeler. Løkkefotballen har nemlig vært et tiltak som tidligere år har fått enestående mottakelse for et stort antall spillere.

Gav tiltaket avgjørende støtte
Tidligere i år utfordret Gjensidigestiftelsen frivillige lag og foreninger til å skape aktiviteter som kunne gi den yngre garde gode sommeropplevelser samt engasjere ungdommer til å bidra med planlegging, gjennomføring og evaluering. Gjensidigestiftelsen avsatte og øremerket flere millioner kroner til dette positive formålet.

  • Fana IL Fotballs søknad om midler til Løkkefotball traff heldigvis blink.

Gjensidigestiftelsen gav tiltaket avgjørende støtte og gjorde det mulig for Fana IL Fotball legge forholdene ekstra godt til rette for at alle barn og ungdom kan kose seg på Nesttun Idrettsplass.

Feriedager på løkken
På lag med Gjensidigestifelsen gikk Fana IL Fotball derfor bredt ut og inviterte alle fotballinteresserte - uavhengig og forutsetninger ambisjonsnivå - til å avlegge Nesttun Idrettsplass et besøk. Mange tok i mot dette med åpne armer og strømmet til kunstgressbanene.

Flesteparten av de fremmøte var barn, men også en fin gjeng med ungdommer så ut til å like at leken ble prioritert fremfor høye krav og forventninger.

Kritisk var det også at dette tilbudet favnet så bredt som overhodet mulig - deltakelse på Løkkefotballen var gøy, gratis og uforpliktende - helt uten behov for påmelding eller erfaring. Ei heller ble det stilt krav til utstyr da man stilte hele garderoben i gjenglemtstasjonen til disposisjon ved for de som skulle mangle fotballutstyr av ulike slag. 

Med andre ord var Nesttun Idrettsplass åpen for at absolutt alle kunne bli med. 

Sommerjobb til ungdommer
Fana IL Fotball var representert med nøye utvalgte fotballskoletrenere gjennom alle de tjue løkkefotballdagene - i første rekke for å spre glede, men også være behjelpelig med å få i gang meningsfull og lystbetont aktivitet.

En vedtatt målsetting var at Fana IL Fotball skulle tilby sommerjobb til ungdommer og således gi dem viktig arbeidserfaring. Derfor var flere spillere fra klubbens guttelag engasjert samtidig som FFO-trener Mikael Notø Tunheim hadde to stødige hender på rattet og sørget for å lose ungdommene trygt gjennom deres aller første møte med arbeidslivet.

En vellykket fotballmåned 
Etter totalt tjue dager med Løkkefotball kan årets oppsummeres i svært positive ordelag. Alt i alt en vellykket fotballmåned hvor over hundre ulike fotballspillere møttes for lek med ballen sammen med andre likesinnede fotballjenter og fotballgutter i alle aldre.

Mer om Løkkefotball

Gøy, uforpliktende og gratis løkkefotball

Publisert 8. juli 2023

Fana IL Fotball inviterer til gøy, uforpliktende og gratis løkkefotball i hele juli.

Vidåpen og kostnadsfri løkkefotball

Publisert 30. juni 2021

Fana IL Fotball inviterer til gøy, uforpliktende og gratis løkkefotball i hele juli.

Gratis og uforpliktende løkkefotball i juli

Publisert 26. juli 2020

Fana IL Fotball inviterer til gøy, uforpliktende og gratis løkkefotball i hele juli.

Avgjørende støtte til løkkefotballen

Publisert 22. juni 2020

Fana IL Fotball jubler for økonomisk støtte fra Fana Sparebank og Gjensidigestiftelsen som muliggjør løkkefotball i hele juli.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram