Femdagers fotballskolefest

Publisert 5. juli 2022 | Fotballutdanning | Fotballskoler | Femdagers fotballskolefest

Juniutgaven av Fana Tine Fotballskole gav spillerne en drømmestart på sommerferien.

Fotballskolene til Fana IL Fotball har med årene fått et kruttsterkt rykte og renommé. Spillere fra hele stor-Bergen har valfartet til Nesttun Idrettsplass enten det har vært ferie eller planleggingsdag.

Uten nevneverdig markedsføring ble sommerens første runde av Fana Tine Fotballskole tidlig fulltegnet.

Fotballen som verktøy
Årets program ble som alltid bygget på det som skal være selve grunnmuren i klubbens fotballutdanning - at hver ballberøring teller og kan ha en stor påvirkning på spillernes ferdighetsutvikling. Med tanke på alderssammensetningen på Fana Tine Fotballskole ble det lagt særlig vekt på individuelle tekniske detaljer som drive, vende, skyte, utfordre, finte og drible.

Antall treningstimer - cirka tjuefem i tallet - overgikk faktisk flere måneder med lagstrening.

Gjennomføringen bygget derfor ikke uventet på suksessen og erfaringer fra tidligere år - helt tilbake til da dyktige Tommy Myksvoll var fotballskolesjef på 90-tallet. Daglig leder Mads Vik Tvedte har krydret dette konseptet med nøye utvalgte øvelser som bevisst stiller krav til både trenerne og spillerne - selvsagt tilpasset utøvernes fysiske og psykososiale utvikling.

Kongstanken med en handlekraftig fotballaktivitet skaper glede, trygghet og fellesskap ble så til de grader etterlevd.

Varm og barnevennlig lunsj
Fem timer fotballtrening hver dag krever sitt fra både store og små. Midt på dagen ble det derfor servert en herlig varm lunsj for å fylle på tomme energilagre for å sikre maksimal ytelse fra start til slutt.

Simina Elena Radoi, som er den dedikerte kjøkkensjefen på Fana IL Fotballs fotballfritidsordning, stod som alltid på hodet for at alle involverte spillere og trenere ble servert en barnevennlig meny. Alt for at også øktene etter tolvslaget kunne gjennomføres hvor både kropp og hodet fortsatt spilte på lag til siste slutt.

Siste dagen stilte såklart klubbens gode samarbeidspartner Pizzapakeren opp med mange smakfulle varianter fra det amerikanske pizzakjøkkenet.

Smilte om kapp med solen
At værgudene nesten var i overkant rause gav et godt utgangspunkt for en ny perfekt fotballskoleuke. Uendelig mange ballberøringer og sydentemperatur er alltid en sikker vinner på Nesttun Idrettsplass.

Undervisning på skolen ble erstattet med fartsfylte fotballskoledager hvilket åpenbart falt i god jord for spillere fra fjern og nær. En vidunderlig bukett av entusiastiske og nøye utvalgte trenere veiledet deltakerne gjennom et kravstort dagsprogram til punkt og prikke.

Samtidig som spillerne imponerte med sin utrettelige spilleglede og pågangsmot var det en fryd for øye at mange knyttet nye vennskapsbånd med unge lovende som i hverdagen tilhører andre miljøer.

Ønskereprise i august
Tiden gikk nesten altfor fort på Nesttun Idrettsplass denne uken. Så og si alle var fast bestemt på at man garantert kom tilbake på en eller flere fotballskoler i august hvilket naturligvis er en styrkebeskjed til Fana IL Fotball som tilrettelegger.

Allerede første uken i august gjennomføres en ny runde med Sommerferiefotball før spillerne kan varme opp til skolestart med siste runde av Fana Tine Fotballskole.

Også mot slutten av sommerferien strømmer spillere til fra mange klubber i Fana og Ytrebygda bydeler for å sikre seg en plass. Dette betyr kort og godt at fotballaktiviteten i august også begynner å fylles opp.

  • Trenden med fulltegnede fotballskoler ser i aller høyeste grad ut til å fortsette.

Mer om Fotballskoler

Fantastisk Fredag: Planleggingsdag og fotballskole

Publisert 23. oktober 2023

Fana IL Fotball ønsker velkommen til fotballskole på Bergen kommune sin planleggingsdag i november.

Høstferie + fotball = høstferiefotball

Publisert 7. oktober 2023

Fana IL Fotball ønsker velkommen til en gøy og utviklende fotballskole i høstferien.

Et vinnende fotballskolekonsept

Publisert 29. september 2023

Ingenting overlates til tilfeldighetene på tiltakene som arrangeres i skolens ferier såvel som planleggingsdager.

Scoret på valgdagen

Publisert 13. september 2023

Nok en superduper fotballskoledag ble gjennomført på Nesttun Idrettsplass med svært gode skussmål.

Valgdag + planleggingsdag = fotballskoledag

Publisert 4. september 2023

Fana IL Fotball ønsker velkommen til en gøy og utviklende fotballskoledag mandag den 11. september.

Slik gjennomføres Fana Tine Fotballskole

Publisert 8. august 2023

Ventetiden er over og nedtellingen til Fana Tine Fotballskole kan endelig starte.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram