Veo-kamera viktig for spillerutviklingsarbeidet

Publisert 13. juli 2021 | Fotballutdanning | Fana-akademiet | Veo-kamera viktig for spillerutviklingsarbeidet

For Fana IL Fotballs akademi- og representasjonslag har Veo-kameraet blitt en viktig del av hverdagen.

Helt siden den gode gamle VHS-kassetten har bruk av video blitt brukt i arbeidet med å utvikle fotballspillere. I takt med den teknologiske utviklingen har stadig flere verktøy blitt tilgjengelig for bruk til analyse. Stadig flere klubber og trenere har med rette fått øynene opp for Veo-kamera som har tatt fotballverden med storm.

Fana IL Fotball var en av de første - og kanskje til og med den aller første - klubben i Norge som investerte i utstyr fra Veo.

Et ultimat kamera
For fotballen og flere andre lagidretter er Veo på mange måter det ultimate kamera. Veo-kamera har to 4K-linser som fanger opp 30 bilder i sekunder med en vidvinkel på 180 grader. Dette kombinert med AI-teknologi (Artificial Intelligence) gjør at kamera tar seg av filmingen på egenhand - uten kameramann.

Med andre ord gjør Veo det til en lekende lett oppgave å dokumentere både treninger og kamper. Fana IL Fotball er opptatt av å eliminere tilfeldigheter i spillet og ikke minst i klubbens arbeid med å skape en helhetlig fotballutdanning. Veo-kamera er så enkelt å ta i bruk at det gir trenerne en mulighet til å effektivt filme både treninger og kamper i et hyppig tempo - selv i ekte bergensvær med vind og nedbør i bøtter og spann.

Interaktiv plattform for gjennomgang og analyse
Etter å ha spilt inn en trening eller kamp kobles kamera til internett for å overføre denne til Veo-plattformen hvor en svært intelligent programvare fanger opp alle aksjoner på banen. Veo har forstått at trenervirke i seg selv kan være krevende og sparer dem derfor for dyrebar tid ved å klargjøre videoen for gjennomgang samt opprette generelle høydepunkter som avspark og mål.

Veo-plattformen bidrar til at Fana-spillerne og -trenere kan fange opp detaljer på banen for å videreutvikle ferdigheter og prestasjoner for enkeltspillere eller lag.

Alle involverte får dessuten raskt og enkelt tilgang til den skybaserte løsningen hvor man kan se hele kamper eller kortere sekvenser plukket ut av treneren. For å forsterke læringen kan trenerteamet gjennom Veo-plattformen tagge og kommunisere med enkeltspillere samt gi tilbakemelding i form av former, piler eller linjer - spillerne lærer nemlig på ulike måter gjennom persepsjon.

Mer om Fana-akademiet

Skal utvikle ambisiøse 2010-spillere

Publisert 20. november 2023

Jan-Petter Hauge har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball for å løfte talentfulle 2010-spillere til nye høyder.

Dette er Corvus Energy Fana-akademiet

Publisert 9. september 2023

Fana-akademiet skal inspirere, motivere og forberede unge fotballspillere til å utvikle seg mot representasjonslag og toppfotball.

Corvus Energy Fana-akademiet klar for skoleåret 2023/2024

Publisert 13. august 2023

Corvus Energy Fana-akademiet etter skoletid har åpnet påmeldingen for kommende skoleår.

Torsdag sparkes proffuken i gang

Publisert 9. august 2023

Enda en populær proffuke med Corvus Energy Fana-akademiet skal gå av stabelen før skolestart.

Proffukene til Corvus Energy Fana-akademiet

Publisert 2. august 2023

Corvus Energy Fana-akademiet ønsker jenter og gutter i 5. til 7. trinn velkommen til mange gode treninger i sommer.

Utviklingsorientert uke

Publisert 7. juli 2023

Læring og utvikling var viktige ingredienser på proffuken med Corvus Energy Fana-akademiet i juni.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram