Spennende utviklingsløp for 2008-guttene

Publisert 8. januar 2022 | Fotballutdanning | Fana-akademiet | Spennende utviklingsløp for 2008-guttene

Fjorårets store og gode G13-gruppe har alle muligheter til å ta nye kvantesprang kommende sesong.

For nøyaktig et år siden var epoken med kjernelag i barnefotballen en saga blott for 2008-guttene i Fana IL Fotball. Merkur, Bjørnen og Saturn ble fusjonert til en stor G13-gruppe med en fornuftig differensiering i trening og kamp.

Organiseringen, som sikrer en best mulig overgang til ungdomsfotballen og et kritisk tidspunkt for frafall, ble iverksatt og utført av et stort kobbel av unike fotballmødre - og fedre i ulike frivillige verv. De positive resultatene har ikke bare funnet sted på banen, men vel så mye utenfor hvor ekte kameratskap har stått i høysete.

Bredden i årgangen gjør at mange Fana-spillere nå kan se frem til 2022-sesongen og neste steg i en tilpasset fotballutdanning med breddelag, akademilag og samspillet mellom dem.

2008-årgangen skal med andre ord gå i fotsporene til en rekke tidligere årganger.

Skal bygge i bredden
I det man møter elleverfotballen etableres det altså to treningsgrupper som i sin tur har nok kamparenaer til at samtlige spillere får godt med spilletid hver eneste uke.

Flest mulig - lengst mulig - best mulig er selve grunnmuren som fotball-Norge står på og jobber ut ifra. Breddelagene skal først og fremst legge forholdene til rette for å beholde spillerne lengst mulig. Fotballen skal fortsatt være lystbetont og gøy selv om ambisjonene ikke nødvendigvis er store.

At flere av trenerkapasitetene som har fulgt spillerne i en årrekke har signalisert at man tar sats også i fortsettelsen hvilket er en strålende julegave - både for spillerne og klubben. Fotballkompetanse, glimt i øyet og kjennskap til hver enkelt spiller har historisk sett vært avgjørende for å skape et miljø på Nesttun Idrettsplass som man foretrekker å være en del av.

Døråpner til representasjonslag og toppfotball
Corvus Energy Fana-akademiet skal inspirere, motivere og forberede unge fotballspillere til å utvikle seg mot representasjonslag og toppfotball. Akademilaget i G14-klassen er i så måte en viktig del av utviklingspyramiden til Fana IL Fotball.

Dette er Corvus Energy Fana-akademiet

Akademi- og representasjonslag stiller krav om at disse spillerne vil bruke tid på egen utvikling og ha eierskap til denne i form av å trene mye, ha høy tilstedeværelse, teste egne grenser samt være nysgjerrig og reflektert.

Corvus Energy Fana-akademiet har knyttet til seg et antall kompetente trenere som har store ambisjoner på vegne av spillerne, laget, klubben og sin egen trenerutvikling. Trenerteamet for 2008-årgangen kommer definitivt inn i denne kategorien.

Alexander Sandtorv Fredriksen har de siste sesongene vært en viktig brobygger mellom G19-gruppen og herrelaget. Fra januar vil trenertalentet innta en større rolle i Fana IL Fotball hvor også oppdraget som hovedtrener på Corvus Energy Fana-akademiet G14 inngår. Med seg får Fredriksen ingen ringere enn Eivind Iversen - en enorm ressurs som i all beskjedenhet har stått bak 2003- og 2006-årgangen sine fremganger. I tillegg Adrian Nygård gjør sitt inntog i klubben for å utvikle seg i et kruttsterkt trenermiljø.

Suksessoppskriften med godt kameratskap og fremragende spillerutvikling har vist at fotballutdanningen på Corvus Energy Fana-akademiet har vært en god vei for spillere som banker på døren til tropp og startellever på representasjonslag - og derfra forhåpentligvis føye seg inn i rekken over leveranser av spillere til toppfotballen.

Mer om Fana-akademiet

Skal utvikle ambisiøse 2010-spillere

Publisert 20. november 2023

Jan-Petter Hauge har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball for å løfte talentfulle 2010-spillere til nye høyder.

Dette er Corvus Energy Fana-akademiet

Publisert 9. september 2023

Fana-akademiet skal inspirere, motivere og forberede unge fotballspillere til å utvikle seg mot representasjonslag og toppfotball.

Corvus Energy Fana-akademiet klar for skoleåret 2023/2024

Publisert 13. august 2023

Corvus Energy Fana-akademiet etter skoletid har åpnet påmeldingen for kommende skoleår.

Torsdag sparkes proffuken i gang

Publisert 9. august 2023

Enda en populær proffuke med Corvus Energy Fana-akademiet skal gå av stabelen før skolestart.

Proffukene til Corvus Energy Fana-akademiet

Publisert 2. august 2023

Corvus Energy Fana-akademiet ønsker jenter og gutter i 5. til 7. trinn velkommen til mange gode treninger i sommer.

Utviklingsorientert uke

Publisert 7. juli 2023

Læring og utvikling var viktige ingredienser på proffuken med Corvus Energy Fana-akademiet i juni.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram