Fem seriemesterskap i akademiet

Publisert 26. november 2021 | Fotballutdanning | Fana-akademiet | Fem seriemesterskap i akademiet

Foto: Endre Mølster Lidal.

G13-, G14-, G15-, G16- og G19-laget i Corvus Energy Fana-akademiet tok en skikkelig storeslem i serien.

Herrelaget har høstet mye skryt både lokalt og nasjonalt for sin utviklende spillestil. Akademilagene har selvsagt også dyrket samme fagprioriteringer og metodikk hvilket har gitt oppsiktsvekkende utvikling, prestasjoner og resultater.

Sjelden eller aldri har én og samme klubb dominert like mye i Hordaland som denne sesongen.

Samtidig som man har videreført en avgjørende og styrt hospiteringsordning harG13-, G14-, G15-, G16- og G19-laget i Corvus Energy Fana-akademiet dominert både banespillet og målprotokollen. Med positiv, hurtig og energisk angrepsfotball toppet samtlige tabellen ved sesongslutt.

Med målrettet og hardt arbeid over tid har altså køen av talentene på vei mot representasjonslag og toppfotball blitt et langt og nydelig skue.

Syv av syv seire
For å sikre en god prosess og fornuftig overgang fra barnefotball til ungdomsfotball har treningsgruppene for 2008-guttene blitt fusjonert i G13-klassen med en fornuftig differensiering i trening og kamp. Et stort kobbel av rutinerte, engasjerte og dyktige trenere har løst dette oppdraget med bravur og skapt et miljø hvor godt kameratskap har blitt kombinert med fremragende spillerutvikling.

Denne høsten har gruppen driftet fire lag i serien hvor de fremste dundret gjennom G13. 1. divisjon med mange scorede mål og innkasserte trepoengere. Selv om laget kom til kort i KM-finalen bærer syv av syv seire i serien bud om mye gøy i årene som kommer.

Overbevisende kretsmester
Under hovedtrener Trym Elling Sørum har en spennende og fremadstormende 2007-årgang på Corvus Energy Fana-akademiet G14 så til de grader fått implementert spillestilen Fana IL Fotball ønsker å stå for. Nærmest som en blåkopi av herrelaget har Fana-guttene spilt en høytrykksfotball som har vært ekkel å møte.

Spillerne, trenerne og laget har tatt store steg i riktig retning. Sammen har man skapt et uhyre sterkt og ledende utviklingsmiljø både på og utenfor banen. Med en enorm sult på å skape sjanser og score mål vant man serien på begge sider av sommeren og kronet sesongen med en overbevisende KM-tittel.

Alle gode ting er tre
Etter strålende sesonger i 2019 og 2020 gikk Corvus Energy Fana-akademiet G15 inn i fotballåret med ambisjoner og forventninger om å utvikle seg videre. God treningskultur og offensiv fotball hadde de to foregående sesongene resultert i seriemesterskap og KM-tittel.

Laget har de siste årene blitt et alle ønsker å beseire og poengdeling i to lokaloppgjør gjorde at årets seriemesterskapet lenge så ut til å være utenfor rekkevidde. Eivind Iversen, Henning Iversen og Espen Moberg sine disipler rodde i midlertidig i land sitt tredje strake seriemesterskap med en storslagen målforskjell.

Beseiret Brann
Drømmekvartetten Alexander Stockinger, Petter Havsgård Martinsen, Øyvind Andreassen og Harald Bastiansen styrte skuten på Corvus Energy Fana-akademiet G16. Allerede tidlig dette året så man konturene av et hardtarbeidende Fana-lag som gjorde livet surt for de fleste motstanderne.

Der 2005-guttene vant den lokale serien knepent var man desto mer suveren i høst. Til slutt var det kun Brann som kunne snyte de rød- og hvitstripede for tabelltoppen, men måtte reise tomhendt hjem fra seriefinalen på Nesttun Idrettsplass. Samme lag var motstander noen uker senere i en spennende KM-finale som til slutt måtte avgjøres på straffer hvor Fana-guttene trakk det lengste strået.

Opprykk til 4. divisjon
Godt akkompagnert av altmuligmannen Are Sangholt har hovedtrener Alexander Sandtorv Fredriksen hatt en gøy og travel sesong. G19-laget på Corvus Energy Fana-akademiet har i tillegg til hyppige treninger hatt kamparena i G19 1. divisjon og 5. divisjon for menn.

I den lokale G19-serien har den store bredden i troppen kommet godt med. Selv om resultatene har variert i takt med prestasjonene har man på aldersbestemt nivå alltid vært trygt plassert på øvre halvdel med et til tider svært ungt mannskap.

For spillere på Fana IL Fotballs herrelag og akademi har Fana 2 vært en svært viktig kamparena. Det er nemlig her spillerne på herrelaget har fått verdifull kamptrening og en ekstra mulighet til å spille seg inn i Ørjan Hålands startellever. I tillegg har fremadstormende talenter på Corvus Energy Fana-akademiet fått sitt første tidlige møte med seniorfotballen. Med nevnte Fredriksen som en viktig brobygger mellom herrelaget og fremtidens Fana-spillere har Fana IL Fotball hatt klare opprykksplaner for dette laget. Dette oppnådde alle involverte med glans etter å ha gått ubeseiret gjennom sesongen.

Mer om Fana-akademiet

Corvus Energy Fana-akademiet sine proffuker 

Publisert 13. mai 2024

Corvus Energy Fana-akademiet ønsker jenter og gutter i 5. til 7. trinn velkommen til mange gode treninger i sommer.

Skal utvikle ambisiøse 2010-spillere

Publisert 20. november 2023

Jan-Petter Hauge har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball for å løfte talentfulle 2010-spillere til nye høyder.

Dette er Corvus Energy Fana-akademiet

Publisert 9. september 2023

Fana-akademiet skal inspirere, motivere og forberede unge fotballspillere til å utvikle seg mot representasjonslag og toppfotball.

Corvus Energy Fana-akademiet klar for skoleåret 2023/2024

Publisert 13. august 2023

Corvus Energy Fana-akademiet etter skoletid har åpnet påmeldingen for kommende skoleår.

Torsdag sparkes proffuken i gang

Publisert 9. august 2023

Enda en populær proffuke med Corvus Energy Fana-akademiet skal gå av stabelen før skolestart.

Proffukene til Corvus Energy Fana-akademiet

Publisert 2. august 2023

Corvus Energy Fana-akademiet ønsker jenter og gutter i 5. til 7. trinn velkommen til mange gode treninger i sommer.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram