Fana-trener til eliteserieklubb

Publisert 15. januar 2023 | Fotballutdanning | Fana-akademiet | Fana-trener til eliteserieklubb

Alexander Sandtorv Fredriksen skifter beite til en av landets fremste talentfabrikker.

Det har allerede gått tre år siden trenertalentet Alexander Sandtorv Fredriksen gjorde sitt inntog på Nesttun Idrettsplass - tiden går åpenbart fort når man har det gøy.

Signeringen har i ettertid vist seg å være starten på et fremgangsrikt samarbeid for både trener og klubb. Noen sesonger senere skilles Fredriksen og Fana IL Fotball som gode venner da hovedpersonen har fått en spennende mulighet for videre utvikling servert på et sølvfat.

Fredriksen flytter nemlig så fort som mulig til Skien for å bli en del av eliteserieklubben Odd.

Viktig bidragsyter i et kruttsterkt trenermiljø
Fra aller første dag har Fredriksen vært en flott tilvekst og en viktig bidragsyter i et kruttsterkt trenermiljø på Nesttun Idrettsplass. Med hyppige leveranser av spillere til toppfotballen det siste deseniummet har Fana IL Fotball med rette blitt stemplet som en bra utviklingsklubb. Dyktige trenere er avgjørende for kvaliteten på utdanningen som skjer på Nesttun Idrettsplass. Derfor er det en fornøyelse at utdanningen av trenere har blitt stadig mer sentral den siste tiden.

Allerede i den første sesongen som Fana-trener fikk Fredriksen stor tillit og mye ansvar. Som en ypperlig brobygger mellom representasjonslaget og lovende akademispillere ble G19-laget på Corvus Energy Fana-akademiet ledet med stor bravur i en kruttsterk lokal serie da nasjonale serier, NM og Norsk Tipping-ligaen gikk fløyten på grunn av koronapandemien.

Godt akkompagnert av altmuligmannen Are Sangholt gav det påfølgende året en gøy og travel sesong for Fredriksen - med hyppige treninger og kampledelse i både G19 1. divisjon og 5. divisjon for menn. Fana IL Fotball hadde klare opprykksplaner for Fana 2 da dette er en svært viktig arena for å spillerne på herrelaget har fått verdifull kamptrening samt gi fremadstormende talenter et tidlig møte med seniorfotballen. Derfor var det perfekt at Fredriksens disipler oppnådde dette målet med glans etter å ha gått ubeseiret gjennom sesongen. Like gledelig var det at kontrakten i 4. divisjon ble fornyet i 2022-sesongen.

Ønske om å vie store deler av livet sitt til fotballen kombinert med høy arbeidskapasitet gjorde at Fredriksen etterhvert tok steget ut av skoleverket på dagtid for heller å bekle flere sentrale roller i Fana IL Fotball. Sammen med resten av utviklingspersonellet på Nesttun Idrettsplass har Fredriksen blant annet inspirert, motivert og utviklet mange dedikerte barnefotballspillere etter skoletid.

Ingen lettvekter i norsk fotball
Corvus Energy Fana-akademiet har de siste årene knyttet til seg et antall kompetente trenere som har store ambisjoner på vegne av spillerne, laget, klubben og sin egen trenerutvikling. Fredriksen passer utmerket inn i denne beskrivelsen.

Med en en nysgjerrig tilnærming til utviklingen av moderne fotball venter nye utfordringer for treneren - og går fra en talentfabrikk til en annen. Odd er nemlig ingen lettvekter i norsk fotball.

Foruten å kunne skilte med flust av NM-pokaler har laget fra Telemark fått velfortjent skryt for sin produktivitet i form av unge lokale spillere. Gjennom Telemarksmodellen har klubben gjort samarbeid med skoler og utviklingsklubber til en konkurransefordel i arbeidet med å utvikle spillere til Eliteserien eller internasjonal fotball.

Nettopp det faktum at Skagerak Arena fungerer som et kraftsenter for systematisk spillerutvikling har Fredriksen planer om å utnytte til det fulle de kommende sesongene. I tillegg til å være knyttet opp mot akademiet skal Fredriksen nemlig ta et masterstudie for fotballtrenere på Universitetet i Sørøst-Norge.

Fana IL Fotball takker Alexander for hans bidrag i klubben og ønsker ham lykke til!

Mer om Fana-akademiet

Topp treningsuke

Publisert 10. juli 2024

Med to daglige treninger og et godt faglig påfyll ble årets første proffuke både fartsfylt og utviklende.

Corvus Energy Fana-akademiet klar for skoleåret 2024/2025

Publisert 27. juni 2024

Corvus Energy Fana-akademiet etter skoletid har åpnet påmeldingen for kommende skoleår.

Corvus Energy Fana-akademiet sine proffuker 

Publisert 13. mai 2024

Corvus Energy Fana-akademiet ønsker jenter og gutter i 5. til 7. trinn velkommen til mange gode treninger i sommer.

Skal utvikle ambisiøse 2010-spillere

Publisert 20. november 2023

Jan-Petter Hauge har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball for å løfte talentfulle 2010-spillere til nye høyder.

Dette er Corvus Energy Fana-akademiet

Publisert 9. september 2023

Fana-akademiet skal inspirere, motivere og forberede unge fotballspillere til å utvikle seg mot representasjonslag og toppfotball.

Corvus Energy Fana-akademiet klar for skoleåret 2023/2024

Publisert 13. august 2023

Corvus Energy Fana-akademiet etter skoletid har åpnet påmeldingen for kommende skoleår.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram