Strålende supersøndag

Publisert 26. april 2021 | Fotballutdanning | Barnefotball | Strålende supersøndag

De yngste Fana-lagene sparte ikke på kruttet under gårsdagens kamper.

Da NFF Hordaland utsatte seriestarten snudde Fana IL Fotball seg rundt for å sikre at samtlige lag som spiller treer- og femmerfotball var i aksjon. Dermed kom Fana-lagene på søndag til duk og dekket bord hvor mange mål og kamp om ballen stod på menyen.

For å starte med oppsummeringen og konklusjonen ble det en strålende supersøndag.

Alle forhold lagt til rette
Nesttun Idrettsplass badet i sol på kampdagen - dog med en iskald trekk som kom snikende inn på tilskuere og kampverter med jevne mellomrom. Første avspark ble tatt på slaget klokken ni. På forhånd hadde Fana IL Fotballs administrasjon sørget for at kampoppsett, informasjonsflyt, klubbdommere og baner var skikkelig på stell.

Upåklagelig innsats
Derfra og ut handlet alt om mange unge lovende Fana-spillere. Kampene i treerfotballen ble avviklet først. Her viste spillerne fra J7 Ariel, G7 Oberon, G7 Sirius og G7 Castor i tur og orden at upåklagelig innsats innenfor vantet. Mamma- og pappatrenerne hadde åpenbart lyttet til fotballfaglige råd og veiledning og hyllet spillernes evne til å drive, vende, skyte, utfordre, finte og drible.

Senere på dagen var det rutinerte jente og gutter som skulle være den beste utgaven av seg selv i femmerfotball. For flere var dette en ny spillform som man forhåpentligvis blir godt kjent med i løpet av fotballåret. J8 Føniks, G8 Callisto, G8 Neptun, G8 Lynx og J9 Venus,  fikk utfolde seg på den nydelige banen som Fana IL Fotball disponerer ved Ulsmåg skole. Dermed var det G9 Uranus, G9 Jupiter og G9 Calypso som fikk æren av å spille sine første hjemmekamper på Nesttun Idrettsplass på aldri så lang tid.

Rykende ferske klubbdommere
Fana IL Fotball har de siste sesongene hatt et stort antall klubbdommere som har dømt femmer- og syverfotball. Da koronasituasjonen har gjort det vanskelig å gjennomføre kurs for benyttet man anledningen til å la J14- og G14-spillere til å smake på ansvaret med å lede kampene som nøytral part. Samtlige tok oppdraget på største alvor og viste at man uten problemer bør fortsette med dommergjerningen også i fremtiden.

Koronavennlig arrangement
Som seg hør og bør var kampdagen i barnefotballen tilpasset hverdagen som alle har blitt godt kjent med. Begrensningen i antall personer som kan delta på et idrettsarrangement preget naturligvis både kampoppsettet og muligheten for tilskuere til å overvære begivenheten. Derfor ble det lagt inn koronavennlige pauser for å tømme anleggene med jevne mellomrom før nye forventningsfulle lag ankom. Selvfølgelig var det også rikelig med kampverter på plass for å kvalitetssikre Fair Play-ånden samt forsikre seg om at samtlige som var tilstede utførte obligatorisk koronaregistrering.

Kort og godt en deilig fotballdag til ære for selve grunnmuren i Fana IL Fotball.

Mer om Barnefotball

Camp Fana og Voss Cup 2024

Publisert 18. mai 2024

Fana IL Fotball skal på ny gjøre et stort innrykk på Bømoen leir når årets sommerturnering spilles på Voss.

Datoene for 3v3- og 5v5-ligaen

Publisert 23. mars 2024

NFF Hordaland har landet datoene for 3v3- og 5v5-ligaen i fotballsesongen 2024.

Spennende oppstart for 2017-årgangen

Publisert 12. september 2023

Fana IL Fotball starter i disse dager opp nye lag for jenter og gutter som er født i 2017.

Fana-kampene på Voss

Publisert 15. juni 2023

27 lag skal forsvare Fana IL Fotballs heder og ære under Voss Cup 2023.

Nedtelling til Camp Fana og Voss Cup 2023

Publisert 13. juni 2023

Hele halve Fana IL Fotball skal snart farge Voss rød og hvit.

Camp Fana på Voss Cup 2023

Publisert 24. april 2023

Camp Fana skal på ny huse spillere, trenere, lagledere og supportere på Voss Cup 2023.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram