Alt om innrykket på Bømoen

Publisert 12. juni 2024 | Fotballutdanning | Barnefotball | Alt om innrykket på Bømoen

Foto: Vidar Herre i Avisa Hordaland.

Hele halve Fana IL Fotball skal snart farge Voss rød og hvit.

Mange gode opplevelser og fotballminner for livet venter når flere hundre spillere, trenere, lagledere og supportere reiser på samme sommerturnering. Gjennom våren har Fana IL Fotball derfor planlagt et eget reiseopplegg med overnatting, bespisning og premieutdeling.

Camp Fana skal bygge fellesskap og oppfylle ønske om et strålende sosialt utbytte.

Innsjekking av lagleder på Camp Fana
Den enkelte har selv ansvar for å ta seg til og fra Voss, men da hele halve fotball-Bergen har samme reisemål anbefales samkjøring på lagsnivå. Fredagen blir altså trolig en skikkelig utfartsdag helt i påskedivisjonen - vær derfor ute i god tid.

 • Lagleder eller utvalgt stedfortreder har ansvar for innsjekkingen på Bømoen leir som åpner klokken 16:00.

Romfordeling
Fana-delegasjon innkvarteres som kjent på Bømoen leir - lagene tar plass i kaserner, mens flesteparten av supporterne overnatter i telt og campingbil eller -vogn.

 • For å skape gode og trygge rammer der alle blir inkludert har lagleder ansvar for å fordele lagets reisefølget på rom og sengeplass.

Regler
For at både store og små skal få et perfekt opphold på Camp Fana og Voss Cup 2024 har det blitt vedtatt noen enkle regler som alle involverte må forholde seg til.

 • Verdisaker.
  La verdisaker bli værende hjemme og spar lagledere eller trenere for dyrebar tid som heller kan brukes på det som alltid skal stå i høysete - ta vare på barne både på og utenfor banen.
 • Mobilhotell.
  Camp Fana skal være en unik sosial plattform på tvers av lag, alder og kjønn. Derfor skal mobiltelefoner og nettbrett leveres inn til lagleder i leir for å dyrke det fellesskapet fremfor skjermtid. Lagledere eller trenere vil sørge for at kontakt med foresatte kan bli opprettet dersom behovet oppstår.
 • Alkoholfritt arrangement.
  Barn og unge som driver med fotball skal oppleve et trygt miljø og gode rollemodeller. Det er en stor tillitserklæring at tusenvis av foresatte overlater ansvaret for barna sine til Fana IL Fotball. Da berusede trenere, ledere eller foreldre øker risikoen for skader, ulykker eller andre negative hendelser skal også Camp Fana være et alkoholfritt arrangement med to streker under nulltoleranse.
 • Rosignal.
  Alle reiser til Voss for å ha det gøy, men også for å gjøre sitt beste i kamp. For at spillerne skal være opplagt nok til å gjennomføre turneringshelgen med stil er det viktig med nok søvn - dette må foresatte snakke med spillerne om på forhånd. Når voksne gir beskjed om rosignal på gang - senest klokken 22:00 - må dette respekteres av hensyn til hverandre.

Forslag til pakkeliste
Vestlandet har som regel mye vær å by på gjennom året. Derfor er det ikke like lett å vite hvilken årstid man egentlig skal pakke for. Fana IL Fotball foreslår følgende pakkeliste for at alle skal være godt rustet til en god helg både sportslig og sosialt:

 • Fotballaktiviteten.
  Røde sokker, blå shorts, rød- og hvitstripet drakt, bukse, genser, regnjakke, leggbeskyttere, fotballsko, drikkeflaske og liten sekk.
 • Overnatting.
  Sovepose, hodepute, laken, madrass ved behov, pyjamas, toalettsaker, håndkle, innesko og allergimedisiner.
 • Annet.
  Fritidsklær etter vær, solkrem og lommepenger.

Fredagskamper og lasagne
Allerede fredag kveld skal de første Fana-lagene i aksjon på banen. Dette innebærer at det enkelte lag selv må vurdere om man inntar en deilig lasagne før eller etter kamp - denne serveres i matsalen fra klokken 18:00 til 21:00.

Verdt å merke seg er at shuttlebussene kun går på lørdagen. Altså bør foresatte belage seg på å heie frem Fana-jentene og -guttene på fredagskampene samt bidra i transporten til og fra Camp Fana på søndagen.

Grillkveld med Fana Kjøtt
Klubbens samarbeidspartner Fana Kjøtt forbereder seg til å briljere med sin spisskompetanse og serverer nydelig grillmat til både små og store. Hamburgere med nøye utvalgt tilbehør står på menyen denne lørdagen.

 • Grilling utføres på lagsnivå når det måtte passe i forhold til kampoppsettet.

Mange foreldre og småsøsken - som enten er på dagstur eller er i området hele helgen - har meldt sin ankomst på grillkvelden. Påmelding og oppgjør må ha blitt gjort av den enkelte via TicketCo på forhånd.

Supportereffekter
Fana IL Fotball har skaffet til veie enkle supportereffekter for å øke engasjementet og synliggjøre klubbens tilstedeværelse.

 • Fana-skjerf.
 • Fana-flagg.

Supportereffekter kan kjøpes i Fana-kiosken på kampdager eller ved å avlegge administrasjonen en snarvisitt.

Premieutdeling på Peppes Pizza Voss
Prikken over i-en er en eksklusiv premieutdeling rundt lunsjtider søndag med pizza, brus og is på Peppes Pizza Voss. Dette har kommet i stand takket være klubbens gode samarbeidspartner Peppes Pizza Nesttun som samarbeider tett med restauranten i ekstremsportbygden.

 • Klokken 11:00 til 12:00.
  • Fana G8 Skorpion.
 • Klokken 12:00 til 13:00.
  • Fana G11 Lynx, Fana G11 Neptun og Fana J9 Miranda.
 • Klokken 13:00 til 14:00.
  • Fana G10 Sirius, Fana G8 Hydra, Fana J11 Føniks og Fana J10 Ariel.
 • Klokken 15:00 til 16:00.
  • Fana G10 Castor, Fana G10 Oberon og Fana G9 Gemini,

Mer om Barnefotball

Barnefotballutvikler på heltid

Publisert 8. juli 2024

Eirik Haugen Tveit skal fra høsten av ha hele sitt daglige virke i og rundt Fana IL Fotball.

Over norm på Voss

Publisert 19. juni 2024

En flott kontingent fra Fana IL Fotball skapte fotballminner for livet på Camp Fana og Voss Cup 2024.

Hundre barnefotballkamper i helgen

Publisert 14. juni 2024

25 lag skal forsvare Fana IL Fotballs heder og ære under Voss Cup 2024.

Camp Fana og Voss Cup 2024

Publisert 18. mai 2024

Fana IL Fotball skal på ny gjøre et stort innrykk på Bømoen leir når årets sommerturnering spilles på Voss.

Datoene for 3v3- og 5v5-ligaen

Publisert 23. mars 2024

NFF Hordaland har landet datoene for 3v3- og 5v5-ligaen i fotballsesongen 2024.

Spennende oppstart for 2017-årgangen

Publisert 12. september 2023

Fana IL Fotball starter i disse dager opp nye lag for jenter og gutter som er født i 2017.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram