Skal installere 267 solcellepanel

Publisert 27. oktober 2023 | Bærekraftsarbeid | Solkraftanlegg | Skal installere 267 solcellepanel

Sammen med Solcellekraft har Fana IL Fotball finpusset detaljene for en storstilt strømproduksjon på Nesttun Idrettsplass.

Sjokkbeskjeden om avslaget fra Plan og bygningsetaten på installasjon av solcellepanel har gjort at realiseringen av det mye omtalte solkraftanlegget er blitt kraftig forsinket.

Fana IL Fotball har heldigvis hele veien vært sterk i troen på at det innovative og fremtidsrettede prosjektet til slutt skulle få grønt lys til det beste for fremtiden.

Pilotprosjektet kan nemlig bane vei for andre idrettslag eller bedrifter og på denne måten sette fart på grønn omstilling. Til tross for dette hadde en realisering trolig aldri vært mulig uten at Sparebanken Vest ble med på laget.

Miljøvennlig milliongave

Nøkkelferdig solcelleanlegg
Kombinasjonen av energiproduksjon, lagring på vintagebatterier og den råeste teknologien gjør dette til et pilotprosjekt Norge - og kanskje verden - ikke har sett maken til.

At Fana IL Fotball har inngått et samarbeide med markedsledende samarbeidspartnere - Solcellekraft, Corvus Energy og Volte - er derfor langt i fra tilfeldig.

  • Førstnevnte var et naturlig valg for å få på plass et nøkkelferdig solcelleanlegg.

Solcellekraft har spesialisert seg på å utnytte sollys som en effektiv og fornybar energikilde. Med solcellepaneler fra Solcellekraft får man kortreist strøm som dekker mye av eget forbruk. I en ellers ung bransje har Solcellekraft slått seg opp som en av de aller mest erfarne leverandørene av komplette solkraftanlegg.

Storstilt strømproduksjon
De siste ukene har Solcellekraft og Fana IL Fotball finpusset detaljene for en storstilt strømproduksjon på Nesttun Idrettsplass. Den aller siste prosjekteringen og kvalitetssikringen av solcelleanlegget har avdekket muligheten for noen flere solcellepanel med enda større effekt enn forventet.

  • 267 solcellepanel på tak og vegger.
  • 115.2 kWp i installert effekt.
  • 74 659 kWh i årlig strømproduksjon.

Fana IL Fotball vil altså redusere sitt eget bærekraftsavtrykk betydelig samtidig som strømregningen nesten i sin helhet vil forsvinne. Sparte kostnader som klubben mye heller skal investeres ute på banen - til det beste for over 1 200 aktive fotballspillere.

Har startet nedtellingen til installasjon
Alle involverte har startet nedtellingen til installasjon av solcelleanlegget. Om alt går etter planen gyver Solcellekraft løs på arbeidet mandag 6. november.

I tillegg til å sikre at montering og elektrisk arbeid utføres av kvalifisert fagfolk tar Solcellekraft ansvar for alt av nødvendige godkjennelser, dokumentasjoner og garantier.

Mer om Solkraftanlegg

Grønt lys til solkraftanlegget

Publisert 1. september 2023

Fana IL Fotball kan endelig realisere planene som skal gjøre klubben til en trendsetter på fornybar energi.

Klubbhuset skal bli energipositivt

Publisert 10. mars 2023

Sammen med markedsledende samarbeidspartnere går Fana IL Fotball i bresjen for et unikt, banebrytende og bærekraftig pilotprosjekt.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram