Produserer kortreist og fornybar energi

Publisert 16. februar 2024 | Bærekraftsarbeid | Solkraftanlegg | Produserer kortreist og fornybar energi

Solcellekraft har fullført installasjonen av solceller og Fana IL Fotball leverer nå strøm til klubbhuset og nabolaget.

Gleden var til å ta og føle på da Sparebanken Vest så det store potensialet i det banebrytende samarbeidet mellom Corvus Energy, Volte, Solcellekraft og Fana IL Fotball.

Miljøvennlig milliongave

Banken klinket til å gav en ellevill gave og et avgjørende bidrag for å realisere prosjektet som er opptatt av å det grønne skiftet og bedre oppvekstvilkår.

Første milepæl er i boks
At det skulle gå vinter og vår før teori ble gjort om til praksis hadde ingen sett for seg, men hva gjør vel det når første milepæl er i boks. Installasjonen av et komplett og nøkkelferdig solcelleanlegg er fullført.

  • Fana IL Fotball produserer nå kortreist og fornybar energi.

Det er altså en av de mest erfarne leverandørene av solcelleanlegg som har spilt på lag med klubben i dette prosjektet. Solcellekraft har stått for både prosjektering og kvalitetssikring fra begynnelse til slutt og har vist seg å være en spesialist på å utnytte sollys som en en effektiv og fornybar energikilde.

Strøm til klubbhuset og nabolaget
Med 267 solcellepanel på tak og vegger vil store deler av eget forbruk være dekket om man ser året under ett. Korte og og mørke dager i vinterhalvåret fører riktignok til lavere produksjon i en periode, men også har har man funnet gode løsninger for å få størst mulig effekt.

  • Solcellepanel på vegg er mildt sagt en undervurdert energikilde.

Fasaden på klubbhuset fanger nemlig opp lyset når solen står lavt på himmelen på en glimrende måte. Nettopp derfor var det uhyre viktig at Fana IL Fotball klarte å overbevise Plan- og bygningsetaten om at spørsmålstegn rundt estetikken ikke var relevant i denne sammenheng. I løpet av kort tid vil solcellepanelene bli omkranset av nye veggplater i samme fargenyanser for å ivareta byggets visuelle uttrykk og kvaliteter.

På godværsdager vil strømproduksjonen være på et så høyt nivå at overskuddstrøm vil komme nabolaget til gode.

Produksjon, energilagring og strømsalg
Solkraftanlegget skal riktignok lagre energi på gigantiske batteripakker fra Corvus Energy, men gjennom våren og sommeren kommer også strømmen til å bli solgt ut på nettet.

Balansegangen mellom produksjon, energilagring og strømsalg styres skal når alt er oppe og går styres av Volte som har spisskompetanse på å gjøre ting smartere og enklere.

Mer om Solkraftanlegg

Skal installere 267 solcellepanel

Publisert 27. oktober 2023

Sammen med Solcellekraft har Fana IL Fotball finpusset detaljene for en storstilt strømproduksjon på Nesttun Idrettsplass.

Grønt lys til solkraftanlegget

Publisert 1. september 2023

Fana IL Fotball kan endelig realisere planene som skal gjøre klubben til en trendsetter på fornybar energi.

Klubbhuset skal bli energipositivt

Publisert 10. mars 2023

Sammen med markedsledende samarbeidspartnere går Fana IL Fotball i bresjen for et unikt, banebrytende og bærekraftig pilotprosjekt.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram