Minneord til Tore Seim

Publisert 11. mars 2019 | Klubben | Minneord til Tore Seim

Tore Seim ved skrivebordet

En av de siste tiårenes mest markante lederskikkelser i Fana IL og Fana IL Fotball, Tore Seim, døde for to uker siden 79 år gammel.

Tore Seim har satt dype spor i Fana-fotballen like siden han debuterte på klubbens småguttelag i 1951, da med en annen Fana-legende, Egil Borge, som trener. Tore Seim er en av de ytterst få som har spilt fotball for klubben i alle årsklasser, like til veteran 60 år. For inntil få år siden var han med for fullt på gamlekarenes trening. Tore spilte i alt 103 kamper for herrelaget i perioden 1963-1973.

Det er likevel først og fremst på ledersiden han har satt sin signatur i klubben. Han hadde en rekke tillitsverv etter han ga seg med sin aktive karriere, blant annet som fotballformann. Tore ledet fotballgruppen i en tid hvor de økonomiske utfordringene var svært store. Han hadde tillitsverv like frem til han ble fast ansatt som daglig leder i Fana IL i 1988. Da hadde han vært personalsjef i Sundt-konsernet i flere år frem til det velkjente bergenske varehuset la ned.

I 1996 ble Fana IL Fotball skilt ut i allianse, og Tore ble leder både i Fana IL og Fana IL Fotball. I 2008 overtok Hans Dankertsen som leder av Fana IL og året etterlot Tore Seim tømmene i Fana IL Fotball til Ketil Brekke. Tore Seim hadde da lang nok fartstid til å pensjonere seg, men valgte å tjene klubben i sitt hjerte videre like til 2015. I disse siste yrkesaktive årene jobbet han med regnskap samtidig som han engasjerte seg sterkt i anleggsutviklingen på Nesttun Idrettsplass samt rehabilitering og utvidelse av Fanahytten på Totland.

Hele livet er det i Fana IL og Fana IL Fotball han har hatt sine kamerater - fra han startet med fotball tidlig på 1950-tallet til han dro på turer med dem til han var langt opp i syttiårene.

Tore Seim var en person som alltid satte klubben foran seg selv. I travle perioder kunne det være lys på kontoret hans til langt på kveld. Han hadde de helt spesielle egenskapene som skal til for å bli en god klubbleder. Døren til kontoret hans sto alltid åpen og han hadde alltid tid til å lytte til dem som banket på. Han var alltid til å stole på, redelig, nøyaktig og flink med mennesker. Han hadde en misunnelsesverdig evne til å lytte til alle parter for så å tenke seg litt om og komme med sitt syn. På denne måten opparbeidet han seg stor tillit innad i klubben. Selv om man kunne være uenig med ham gikk man alltid fra kontoret hans med en følelse av å ha bli tatt på alvor og bli lyttet til.

Tore Seim var ikke bare en kontormann. Han var også levende interessert i det sportslige like til sitt siste. Fra sitt faste ståsted i skråningen bak innbytterboksene fulgte han nøye med det som skjedde ute på banen. Han hadde meninger og innspill, men de ble alltid presentert for trenerne på en diskret måte og kun dersom trenerne selv inviterte ham til det.

Tore Seim ønsket minst mulig oppmerksomhet om sin egen person. Det var aktiviteten i klubben fokuset skulle være rettet mot. Derfor takket han også høflig nei da klubben ville utnevne ham til æresmedlem. Han har hederstegnet i gull i Fana IL. Som han selv sa det: «Det er jeg som skal takke Fana IL for at jeg får lov til å jobbe sammen med så mange fine mennesker og treffe så mange fantastiske ungdommer».

Det er med stor takknemlighet vi i Fana IL og Fana IL Fotball ser tilbake på alle timene og alt arbeidet Tore Seim har lagt ned til fellesskapets beste. Våre tanker i denne tiden går først og fremst til hans nærmeste familie. De har i en årrekke latt oss nyte godt av kunnskapen til en fantastisk person med menneskelige kvaliteter av ypperste merke. Når Tore nå er gått bort, er klubben på en måte blitt fattigere. Men vi skal ta vare på de gode minnene, og bygge videre på det grunnarbeidet han har lagt for at Fana IL og Fana IL Fotball fortsatt skal utvikle seg.

Han vil bli dypt savnet på Nesttun Idrettsplass, og vi lyser fred over Seims gode minne.

Mer om Klubben

Selle & Partners + Fana IL Fotball

Publisert 31. mai 2024

Svein Roger Selle skal bistå Fana-ledelsen med å utarbeide en ny bærekraftig strategi mot 2030.

17. mai-tog med Fana IL Fotball

Publisert 14. mai 2024

Tradisjonen tro stiller Fana IL Fotball med egen fane i prosesjonen til Nesttun.

Få oversikt over alle Fana-kampene

Publisert 15. april 2024

Fana IL Fotball presenterer en tjeneste hvor man får full oversikt over samtlige Fana-kamper.

God som gull

Publisert 30. mars 2024

På Fana IL sitt årsmøte ble Kristian Jæger hyllet da han mottok et fortjent hederstegn i gull.

Kick-off med Christian Kalvenes

Publisert 27. mars 2024

Med god servering og et inspirerende foredrag på programmet inviteres frivilligheten til kick-off på klubbens regning.

Paulsen oppgradert til sølv

Publisert 25. mars 2024

Bjarne Paulsen fikk velfortjent skryt og hederstegn i sølv på årsmøte til Fana IL.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram