Kjemper videre for jentefotballen

Publisert 25. februar 2021 | Klubben | Kjemper videre for jentefotballen

Fana IL Fotballs forslag for større fleksibilitet og muligheter i jentefotballen skal taes på alvor.

Totalt 61 delegater deltok på kretstinget til NFF Hordaland denne uken. Før innkalling og forretningsorden ble godkjent kom kretsstyret med et ønske om alle klubbene stilte seg bak en uttalelse om å få åpnet breddefotballen. Dette var det selvsagt ingen delegater som hadde noe i mot og forhåpentligvis kan en felles uttalelse være en vekkerklokke for fotballforbundet, idrettsforbundet og politikere i arbeidet med å prioritere fornuftig når gjenåpning av samfunnet blir aktuelt.

Etter en rask gjennomgang av en helt vanlig dagsorden til et kretsting å være var tiden kommet for å behandle innkomne forslag. Fana IL Fotball hadde som eneste klubb fremmet en sak til kretstinget dette året - kort oppsummert for å forhindre og redusere risiko for frafall i jentefotballen samt legge til rette for en tilpasset fotballutdanning som gir flere og bedre spillere.

Forslag for å styrke jentefotballen

Lunkent kretsstyre
Som seg hør og bør hadde kretsstyret gjort seg opp noen tanker rundt forslaget i forkant av kretstinget. I årsrapporten til NFF Hordaland var kretsstyrets umiddelbare oppfatning at forslaget var et brudd på den aktuelle paragrafen i breddereglementet og således ikke kunne bli behandlet og vedtatt på kretstinget. Kretsstyrets holdning til forslaget ble enda tydeligere underveis i debatten.

Kretsstyret så positivt på Fana IL Fotballs engasjement for jentefotballen i forslaget, men var ikke enig i at et tilbud om flere sammensatte lag vil være en løsning for å redusere frafall av spillere i jentefotballen.

Med frykt for dette ble en anledning for å skape bedre lag oppfordret kretsstyret heller klubbene til å jobbe for robuste jentemiljøer i egen klubb og samarbeide innenfor de rammene som har vært gjeldende de siste sesongene.

Positivitet på klubbnivå
Heldigvis var mottakelsen av forslaget hos klubbene langt bedre. Kretstinget åpnet derfor opp for en diskusjon om hvorvidt forslaget kan stake ut en ny og bedre praksis for flest mulig - lengst mulig - best mulig jentefotballspillere. Samtlige klubber som tok ordet var på samme banehalvdel som Fana IL Fotball og støttet forslaget fullt ut.

Flere av delegatene stilte seg dessuten spørrende til om forslaget faktisk bryter breddereglementet da det kun praktiseringen av regelverket som man ønsker å endre - ikke formuleringen.

Endringsforslag for å ta saken videre
For å være på sikre siden fremmet til slutt Fana IL Fotball et endringsforslag som gav kretsstyret fullmakt til å sette ned en komité for å dypdykke i problemstillingen for deretter å oversende og fremføre saken i Norges Fotballforbund sitt breddeutvalg.

Det blir dermed uhyre spennende å følge denne saken tett fremover. Fana IL Fotball vil i alle fall gjøre sitt ytterste for at forslaget blir en realitet til det beste for jenter på alle nivåer i ungdomsfotballen.

Mer om Klubben

Årsfest for og med frivilligheten

Publisert 19. oktober 2023

På klubbens regning ønsker Fana IL Fotball å sette et verdig punktum på en lang og god sesong.

Stig Olav Larsen tildelt hederstegn

Publisert 16. august 2023

Kontinuitetsbæreren Stig Olav Larsen fikk i kveld velfortjent oppmerksomhet for sine bidrag i Fana IL Fotball.

Administrasjonen tar sommerferie

Publisert 3. juli 2023

Med forventning om en intens og knallgøy høstsesong tar servicesenteret til Fana IL Fotball nå en pust i bakken.

Hederstegn i bronse til Baldersheim

Publisert 30. juni 2023

Ronny Thømt Baldersheim fikk velfortjent oppmerksomhet for sine bidrag i Fana IL Fotball.

Fotballfamilien i 17. mai-toget

Publisert 15. mai 2023

Tradisjonen tro stiller Fana IL Fotball med egen fane i prosesjonen til Nesttun.

Sølvtegn til Torill Sivertsen Lie

Publisert 6. april 2023

Torill Sivertsen Lie fikk velfortjent skryt og hederstegn i sølv på årsmøte til Fana IL.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram