God jul fra daglig leder

Publisert 23. desember 2023 | Klubben | God jul fra daglig leder

Daglig leder Mads Vik Tvedte ønsker fotballfamilien i Fana IL en riktig god jul.

Kjære alle Fana-venner! Et begivenhetsrikt fotballår går mot slutten og det er naturlig å gjøre et forsøk på å oppsummere høydepunktene.

Heller ikke i 2023-sesongen har Fana IL Fotball ligget på latsiden. Å trekke frem bruddstykker av alt det gode som skjer på og utenfor banen er derfor en krevende øvelse og kunne fort vært en masteroppgave på Norges Idrettshøgskole.

Selv om Fana IL Fotball har tatt kvantesprang innenfor alle kjerneområder venter fortsatt store oppgaver for klubben.

Familieparken på Nesttun Idrettsplass
Sunn og nøktern klubbdrift har lenge vært en avgjørende del av strategien til Fana IL Fotball. Langsiktige investeringer av tid og penger har blitt prioritert da dette kommer bedre oppvekstvilkår og fremtidens generasjoner til gode.

Derfor er det vanskelig å komme utenom søndag 25. juni 2023 - en dato som trygt kan skrives inn i historiebøkene til Fana IL og Fana IL Fotball. Familieparken på Nesttun Idrettsplass ble da endelig åpnet med brask og bram.

Datoen markerte altså slutten på flere tiår med harde kamper, tunge ekstraomganger og lange strafferunder - alt for at et av byens mest sentrale fotballanlegg skulle bli tatt vare på og kraftig oppgradert. Selv om prosessen har vært langdryg har Bergen kommune sine planer vakt oppsikt hos alle som har dypdykket i detaljene. Nesttun Idrettsplass har nemlig blitt et mer helhetlig og allsidig anlegg ved å legge til rette for mye mer enn bare fotball.

Et fantastisk sluttresultat takket være et godt og konstruktivt samarbeid med Etat for idrett. Kompetansen til Sondre Haugland og Per-Henrik Justad kombinert med kloke politiske beslutninger gjorde at man i høst også løste en stor krise for barne- og ungdomsfotballen ved å bytte kunstgresset på bane 2.

Små og store tannhjul
Med fotballhverdagen på litt avstand vil forhåpentligvis mange reflektere over hvor positivt det er å være en del av en komplett fotballutdanning som utvikler hele mennesket og skaper gode vaner.

Små og store tannhjul i form hundrevis av frivillige sørger for at klubben stadig beveger seg i riktig retning. Trenere og lagledere har de siste årene løftet Fana IL Fotball til et nytt nivå med god støtte fra den hardtarbeidende sentrallinje i administrasjonen.

  • Samspillet gjør fotballfamilien i Fana IL til en voldsom drivkraft i samfunnet.

Takknemligheten overfor alle mamma- og pappatrenerne som har fulgt Fana IL Fotball sitt ønske om å gi gass kan ikke beskrives med ord.

Med unntak av en liten periode i juli har det nemlig vært overfylte kunstgressbaner på Nesttun Idrettsplass såvel som øvrige satelittbaner. Fotballutdanningen etter skoletid på Volvat FFO og Corvus Energy Fana-akademiet har blitt avløst av tusentalls lagstreninger i barne- og ungdomsfotballen.

Heller ikke under skolens ferieuker eller planleggingsdager har aktiviteten stoppet opp. Tvert i mot har ingenting blitt overlatt til tilfeldighetene på et stort antall populære fotballskoledager gjennom året. Som et resultat av en storstilt satsing på et utviklende fotballskolekonsept har Nesttun Idrettsplass nemlig vist seg som et perfekt sted å være på alle skolefrie dager.  

På seniornivå har lagene vunnet og tapt på alle nivåer. Selv om representasjonslagene har fått mest oppmerksomhet har klubben viktige breddelag og veteranlag noe som bekrefter at man kan ha en livslang interesse for og med Fana IL Fotball. Det er ikke til å komme utenom å fremgangene til Fana IL Fotballs damelag som kronet en imponerende sesong med å vinne KM-finalen og rykke opp til 2. divisjon.

Dyrtiden og gode samarbeidspartnere
Fjorårets bekymring rundt inflasjon og energikrise ble tatt med inn i 2023. Dyrtiden med økte kostnader og høye renter treffer ikke bare økonomien til medlemmene, men gjør det også dyrere å drifte Fana IL Fotball som helhet.

Selv om også næringslivet har hatt sine utfordringer har et hyggelig antall bedrifter gitt avgjørende støtte til Fana IL Fotball gjennom profilering av produkter, tjenester og merkevare. Felles for dem alle er at bedriftene har utnyttet muligheten til å ta samfunnsansvar og samtidig tiltrekke seg verdifull oppmerksomhet for økt kjennskap og handel.

  • Økte inntekter holder deltakeravgifter nede og forebygger utenforskap.

Det hadde vært umulig for klubben å være en sentral aktør i nærområdet og skape gode oppvekstsvilkår for barn og ungdom uten gode samarbeidspartnere eller støttespillere. Samarbeidspartnerne til Fana IL Fotball er altså en viktig del av fotballfamilien i Fana IL og fortjener en stor takk for at man står last og bram med barne-, -ungdoms- og seniorfotballen på Nesttun Idrettsplass.

Årets største seier
Som en ansvarlig samfunnsbygger har Fana IL Fotball gått i front for at idrettsbevegelsen skal styrke sin innsats innen bærekraft.

Årets største seier ble innkassert da klubben fikk snudd et sjokkerende avslag fra Plan- og bygningsetaten på søknaden om installasjon av solcellepanel. Klubben tok derfor ansvar og sendte inn en klage for å få endret vedtaket til det beste for fremtiden. Unødvendig tidsbruk på formalia og papirarbeid ble fort glemt da man til slutt fikk grønt lys for å realisere planene som skal gjøre klubben til en trendsetter på fornybar energi.

Bærekraftsansvarlig Magnus Thorsen har til dagen ansvar for å identifisere, planlegge og gjennomføre tiltak som skal styrke klubbens innsats innen bærekraft i Fana og Ytrebygda bydeler. Fana IL Fotball møter altså behovet for en mer bærekraftig framtid med en av klubbens verdier - handlekraft.

Videreføringen av Fanafondet, e-sport og gjenbruk har vært helt naturlig med alle de positive synergier dette har medført.

Nytt av året har etableringen av en bærekraftig utstyrsdeling - i form av fellesboder - hvor samtlige spillere og trenere har fått tilgang til nødvendig fotballutstyr slik at det totale innkjøpet kan nedjusteres kraftig. For å ikke snakke om samarbeidet med Natteravnene Nesttun som har fått disponere Fana IL Fotball sine moderne fasiliteter til base og annen møtevirksomhet - med et felles mål øye å gjøre nærmiljøet i Nesttun-området tryggere for ungdommen.

Bidragene til fellesskapet
Fana IL Fotball er viktig for lokalsamfunnet og bidragene til fellesskapet i klubben er en klok og fornuftig investering med tanke på fremtiden.

Uten hver og en sine små eller store bidrag hadde Fana IL Fotball aldri kunne bli til det man er i dag. Snart kan vi etterhvert glede oss over nye fotballminner for livet på Nesttun Idrettsplass med masse glede, viktig trygghet, unikt fellesskap og stor handlekraft i Fana IL Fotball.

Takk til alle Fana-trenere som står på feltet uansett vær og vind. Takk til alle lagledere som trekker i de mange trådene utenfor banen. Takk til administrasjonen som smører det store maskineriet. Takk til styret og varamedlemmer som selv uten aktive barn i Fana IL Fotball står på hodet for klubben i sitt hjerte.

Før avspark i 2024 ønskes alle en riktig god jul og et godt nyttår!

Beste hilsen
Mads

Mer om Klubben

Hildershavn ny salgs- og partneransvarlig

Publisert 5. februar 2024

Helge-John Hildershavn er ansatt som salgs- og partneransvarlig med et særlig ansvar for Fana-landslaget.

Algerøy flytter østover

Publisert 29. januar 2024

Helge Algerøy forlater klubben i sitt hjerte for å bosette seg på Østlandet.

Årsfest for og med frivilligheten

Publisert 19. oktober 2023

På klubbens regning ønsker Fana IL Fotball å sette et verdig punktum på en lang og god sesong.

Stig Olav Larsen tildelt hederstegn

Publisert 16. august 2023

Kontinuitetsbæreren Stig Olav Larsen fikk i kveld velfortjent oppmerksomhet for sine bidrag i Fana IL Fotball.

Administrasjonen tar sommerferie

Publisert 3. juli 2023

Med forventning om en intens og knallgøy høstsesong tar servicesenteret til Fana IL Fotball nå en pust i bakken.

Hederstegn i bronse til Baldersheim

Publisert 30. juni 2023

Ronny Thømt Baldersheim fikk velfortjent oppmerksomhet for sine bidrag i Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram