Ungguttene viste seg frem

Publisert 6. februar 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Ungguttene viste seg frem

Foto: Ann-Kristin Røsbø i Hordalandsfotball.

Herrelaget startet neste fase i sesongoppkjøringen med treningskamp mot Lysekloster.

Banemannskapene i Lysekloster gjorde jobben da nedbøren falt som snø i morgentimene. Dermed kunne Ørjan Hålands disipler ta kjøreturen over Fanafjellet som planlagt for å spille årets første treningskamp.

Etter å ha brukt mye tid på utvikle de fysiske fotballferdighetene siden november var det nok godt for alle å kjenne på hvorfor man faktisk trener. De mest etablerte spillerne fylte plassene i startelleveren før pause - riktignok med et spennende unntak i én 2006-spiller sentralt på midtbanen. Laget viste seg forsåvidt greit frem og glimtet til med godkjent presspill og flere brukbare signaturangrep. Fana-guttene tok ledelsen og kunne kanskje scoret et par mål til, men ble samtidig straffet hardt av Lysekloster på kontringer. Dermed var 2-1 resultatet til pause.

Samtlige utespillere ble igjen i garderoben etter pause hvilket gav muligheten til fremtidens Fana-stjerner. Det har vært snakket og skrevet mye om spillerutviklingen på Corvus Energy Fana-akademiet og dette var en glimrende anledning til å slippe talentene løs. Åtte spillere i junioralder - fire 2005-spillere og fire 2003-spillere - styrte skuten med stor bravur. Med flott aggressivitet og modig angrepsspill imponerte ungguttene mot et Lysekloster-lag som ikke gjorde noen bytter før midtveis ut i omgangen. Innsatsen preget løftet ikke bare prestasjonen, men endret også resultatet da kampen ble snudd i målprotokollen.

Selv om dette var en typisk treningskamp varmet definitivt andreomgang for de skuelystne. Både nåtiden og fremtiden fikk vist at formen er i anmarsj til en positiv 2022-sesong.

Lysekloster - Fana 3-4 (2-1)
Treningskamp, Lysekloster
Lørdag 5. februar 2022 klokken 14:00

Mer om Herrelaget

Martinsen signerte ny Fana-kontrakt

Publisert 7. november 2023

Fana IL Fotballs svar på Bjørn Borg tar nok en sesong på Nesttun Idrettsplass.

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram