Tilbake på vinnersporet

Publisert 31. mai 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Tilbake på vinnersporet

Foto: Ann-Kristin Røsbø i Hordalandsfotball.

Lars Christian Moldestad og Fredrik Fosse-Iversen scoret målene da herrelaget vant fortjent.

Solen dukket plutselig opp da den åttende serierunden i Norsk Tipping-ligaen skulle avsluttes. Både Fana IL Fotball og Sandnes Ulf mønstret en startellever fullspekket med talent.

Selv om gjestene for anledningen stilte med tilnærmet rent juniorlag var innstillingen offensiv og respektløst. Fana-guttene på sin side kom også til kampen med en plan om å dominere banespillet og produsere målsjanser. Dermed ble det en fartsfylt åpning på oppgjøret hvor det luktet mål og kanskje spesielt av hjemmelaget. Ledermålet kom derfor ikke helt ut av det blå da Lars Christian Moldestad sendte vertene i føringen med en kontant og velplassert avslutning. De rød- og hvitstripede fortsatte å jage flere scoringer uten å få de siste detaljene til å stemme og etterhvert jevnet kampen seg ut til å bli en stillingskrig. Etter en god halvtime tilrev Sandnes Ulf seg et hjørnespark, utnyttet rot i markeringsspillet og utlikningen var et faktum. Flere mål ble det ikke i førsteomgang - dermed stod det 1-1 til pause.

De siste 45 minuttene var langt mer underholdende for hjemmelagets publikum. Et inspirert lag med røde- og hvitstripede drakter fikk mer tid og rom hvilket man etterhvert skulle utnytte. Først ut var Fredrik Fosse-Iversen som tok saken i egne ender etter en drøy time og forserte forbi flere forsvarere for så å avslutte hardt og uttakbart i nettmaskene. Etter dette holdt Ørjan Hålands disipler dampen oppe og fikk i perioder vist frem gøy fremoverfotball. Et av mønsterangrepene resulterte heldigvis også i enda et mål da nevne Moldestad - trolig banens aller beste - scoret sitt andre for dagen etter mange fine involveringer på rad og rekke. Selv om begge lag skrevet seg ytterligere inn i målprotokollen kontrollerte vertene tilsynelatende inn til en fortjent seier.

Fana - Sandnes Ulf 2 3-1 (1-1-)
8. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3, Nesttun Idrettsplass
Mandag 30. mai 2022 klokken 18:00

Dommertrio: Mattias Gripsgård Sakstad, Daniel Fagerlid Andreasson og Eirik Espe Stensvand.

Mål: 1-0 (Lars Christian Moldestad), 1-1, 2-1 (Fredrik Fosse-Iversen), 3-1 (Moldestad).

Fana-laget: Ådne Nissestad, Håvard Rødset Rosø (Anders Grindheim Njøs), Malvin Ingebrigsten, Simon Midtgaard, Petter Havsgård Martinsen, Simen Brekkhus, Joachim Dankertsen, Fredrik Fosse-Iversen (Anders Sørevik), Herman Stang Stakset (Tim Nilsen), Vebjørn Høynes (Isak Østerbø Fimland), Lars Christian Moldestad (Trym Nazoori Adonaba).

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram