Svømmer Mjøsa på langs for en god sak

Publisert 3. juli 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Svømmer Mjøsa på langs for en god sak

Fana-spilleren Petter Havsgård Martinsen bidrar til økt fokus på diabetes i sin sommerferie.

De aller fleste måtte belage seg på en litt annerledes sommerferie i fjor da det ble frarådet om alle reiser til utlandet som ikke var strengt nødvendige. Det var nok allikevel de færreste som tok utfordringen med å gå fra Bergen til Oslo

Dette året skal Martinsen tilbringe mesteparten av sommerferien i det våte element - nærmere bestemt i Norges største innsjø.

Lang svømmetur
Uten særlig erfaring har Fana-spilleren lagt ut på sin lengste svømmetur noensinne. Målet er å legge bak seg hele 117 kilometer for å vise at det er mulig å drive toppidrett og krevende fysisk aktivitet med diabetes.

I år som i fjor er Mjøndalen-stjernen Christian Gauseth involvert i årets utfordring. Da Martinsen har hatt diabetes hele livet og sammen var stuntet ment for å rette fokuset mot denne sykdommen som berører i underkant av 250 000 nordmenn. Med riktig innsikt og god kompetanse trenger allikevel ikke diabetes å være en hindring for det man ønsker å gjøre av fysisk aktivitet.

Tirsdag gikk startskuddet for svømmeturen som har blitt fordelt på etapper over ti dager. Med følgebåt ved sin side kan gode lagkamerater på Fana IL Fotballs herrelag være trygg på at venstrebacken er tilbake på feltet når formen skal spisses før seriestart.

Støtter innsamlingsaksjon for Diabetesforbundet
Det er ikke uten mål og mening at Martinsen skal legge den enorme distansen under sine føtter. I forbindelse med svømmeturen har det nemlig blitt opprettet en innsamlingsaksjon for Diabetesforbundet. Fjorårets spasertur til hovedstaden genererte hele 50 000 kroner og årets mål er naturligvis å toppe dette. Fana IL Fotball støtter såklart dette gode initiativet med en slant.

Diabetes-Petter svømmer Mjøsa / spleis.no

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for alle med diabetes og andre som er berørt av eller interessert i sykdommen. Ved å støtte innsamlingsaksjonen hjelper man til med å gjøre livet lettere for barn og voksne med diabetes og bidrar til mer forskning på sykdommen for å løse de mange diabetesgåtene.

Alle monner drar og utgjør en forskjell for et godt liv med diabetes - og en framtid uten!

Mer om Herrelaget

Martinsen signerte ny Fana-kontrakt

Publisert 7. november 2023

Fana IL Fotballs svar på Bjørn Borg tar nok en sesong på Nesttun Idrettsplass.

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram