Snuoperasjon sikret seieren

Publisert 25. mai 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Snuoperasjon sikret seieren

Foto: Ann-Kristin Røsbø i Hordalandsfotball.

Fana-guttene satte inn en skikkelig sluttspurt og vant slaget om Bergen sør.

Det var definitivt to gode lag som møttes til naboduell på Stavollen Idrettsplass. Et lokaloppgjør i seg selv betyr mye, men denne gang stod det også et NM-avansement på spill.

Litt som forventet åpnet hjemmelaget forrykende og var fast bestemt på å gjøre livet surt for Fana-guttene både med og uten ball. De blåkledde fikk tidlig avkastning for den friske starten da et straffespark trygt omsatt i mål av Arvid Austevoll. Et heltent Bjarg-lag styrte rett og slett litt for mye av spillet den første halvtimen, men slet med å finne veien til farlige avslutninger. Siste halvdel av førsteomgang kom Ørjan Hålands disipler mer til hektene og overtok noe av banespillet. Ved et par anledninger klarte man å skru opp tempoet nok til å åpne et ellers gnitent Bjarg-forsvar. Noen minutter før pausepraten avsluttet Simen Brekkhus et godt angrep helt nede ved stolperoten og sørget for at lagene var like langt ved halvtid.

De siste 45 minuttene var ikke helt ulik den første. Vertene åpnet nok en gang best og andreomgang var ikke mange minutter gammel da det stod 2-1 i målprotokollen. Derbyet ble som forventet tett, jevnt og sjansefattig. Uret tikket gikk etterhvert litt for fort for de rødhvite som måtte skape rom, sjanser og mål. Med et spenstig trippelbytte satte bortelaget heldigvis inn en voldsom sluttspurt. Plutselig spilte Fana-guttene hurtigere og mer fremoverrettet angrepsfotball i jakten på utlikning og videre avansement. Med stadige tilløp til sjanser fant til slutt angriperen Tim Nilsen veien til nettmaskene som så mange ganger tidligere. Målgarantisten sikret til slutt seieren med to sene scoringer i kamp det satt langt inne å vinne - en aldri så liten revansje fra tilsvarende lokaloppgjør i 2022-sesongen.

Bjarg - Fana 2-3 (1-1)
2. runde i NM for menn, Stavollen Idrettsplass
Lørdag 25. mai 2023 klokken 18:00

Dommertrio: Markus Lille, Elias Haugen og Benjamin Muranovic Abedinovski.

Mål: 1-0, 1-1 (Simen Brekkhus), 2-1, 2-2 (Tim Nilsen), 2-3 (Tim Nilsen).

Fana-guttene: Henrik Bakke, Anders Grindheim Njøs (Simon Midtgaard), Malvin Ingebrigsten, Fabian Rimestad, Petter Havsgård Martinsen (Trym Vatn Øvreberg), Simen Brekkhus, Joachim Dankertsen, Ivar Mykkeltvedt (Nikolai Nitter), Eirik Opheim Moldenes (Håkon Giæver Gjerstad), Tim Nilsen, Bendik August Engen (Fredrik Fosse-Iversen).

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram