Seriepremiere og seier

Publisert 11. april 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Seriepremiere og seier

Etter en marerittstart både i fjor og forfjor ble årets første serierunde til slutt en parademarsj for herrelaget.

Om det var trusselen om uvær i fjellet eller forventningen om festfotball som gjorde utslaget vites ikke, men tilskuere strømmet til Nesttun Idrettsplass denne ettermiddagen. Det faktum at det var både seriepremiere og lokaloppgjør gjorde nok sitt til at rammen rundt kampen var nydelig.

Gneist hadde på forhånd benyttet enhver mulighet til å snakke ned forventningene til eget lag foran årets sesongstart. Det var derfor opplest og vedtatt at hjemmelaget gikk til avspark med et stort favorittstempel. Bortelaget hadde selvfølgelig ikke gitt opp på forhånd og la opp til mye duellspill og et høyt lydnivå i åpningsminuttene. Ganske raskt festet i midlertidig Fana-guttene grepet om kampen med stort ballinnehav og raske gjenvinninger. Det ble også skapt godt med sjanser uten at ballen ville i mål bak gjestenes velkjente og dyktige sisteskanse. Gneist fikk tid og rom til å sette gode angrep, men på en sjelden visitt var man farlig nære en ufortjent ledelse. Heldigvis var det hjemvendte Fabian Rimestad som fikk hull på byllen først med et overraskende pent langskudd. Ledelsen kunne og burde nok vært doblet før lagene gikk til pause da vertene fortsatte å angripe med full styrke. Omgangen ebbet dog ut i en knapp 1-0-ledelse etter førsteomgang.

Andreomgang fortsatte om mulig med et enda større press fra Fana-guttene. Dominansen i banespillet var gedigen og etterhvert gikk bortelaget opp i limingen. Med enda større rom å boltre seg på økte også forskjellen i sjansestatistikken betydelig. Det lå mildt sagt et mål i luften da Vebjørn Høynes til slutt tok saken i hender og banket ballen i nettmaskene. En stoisk ro med ballen krydret med lynraske gjenvinninger gjorde resten av derbyet til en udramatisk affære. Et tappert bortelag la ned mange meter uten ball og solgte seg definitivt dyrt for å unngå flere baklengsmål. Hjemmelaget var allikevel langt nærmere flere mål enn det Gneist var redusering. Til slutt ble det komfortabelt og fornuftig å lufte flest mulig Fana-spillere samt trygge inn tre poeng med voksen opptreden.

Fana - Gneist 2-0 (1-0)
1. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Nesttun Idrettsplass
Mandag 10. april 2023 klokken 15:00

Dommertrio: Sondre Brudvik, Bjørn Tore Warland Idsø og Johannes Andreas Sandvik.

Mål: 1-0 (Fabian Rimestad), 2-0 (Vebjørn Høynes).

Fana-laget: Petter Mossestad, Anders Grindheim Njøs, Malvin Ingebrigsten (Simon Midtgaard), Fabian Rimestad, Petter Havsgård Martinsen, Ivar Mykkeltvedt (Håkon Gievær Gjerstad), Simen Brekkhus, Fredrik Fosse-Iversen (Joachim Dankertsen), Eirik Opheim Moldenes (Bendik August Engen), Tim Nilsen, Vebjørn Høynes (Nikolai Nitter).

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram