Seriepremiere og seier

Publisert 11. april 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Seriepremiere og seier

Etter en marerittstart både i fjor og forfjor ble årets første serierunde til slutt en parademarsj for herrelaget.

Om det var trusselen om uvær i fjellet eller forventningen om festfotball som gjorde utslaget vites ikke, men tilskuere strømmet til Nesttun Idrettsplass denne ettermiddagen. Det faktum at det var både seriepremiere og lokaloppgjør gjorde nok sitt til at rammen rundt kampen var nydelig.

Gneist hadde på forhånd benyttet enhver mulighet til å snakke ned forventningene til eget lag foran årets sesongstart. Det var derfor opplest og vedtatt at hjemmelaget gikk til avspark med et stort favorittstempel. Bortelaget hadde selvfølgelig ikke gitt opp på forhånd og la opp til mye duellspill og et høyt lydnivå i åpningsminuttene. Ganske raskt festet i midlertidig Fana-guttene grepet om kampen med stort ballinnehav og raske gjenvinninger. Det ble også skapt godt med sjanser uten at ballen ville i mål bak gjestenes velkjente og dyktige sisteskanse. Gneist fikk tid og rom til å sette gode angrep, men på en sjelden visitt var man farlig nære en ufortjent ledelse. Heldigvis var det hjemvendte Fabian Rimestad som fikk hull på byllen først med et overraskende pent langskudd. Ledelsen kunne og burde nok vært doblet før lagene gikk til pause da vertene fortsatte å angripe med full styrke. Omgangen ebbet dog ut i en knapp 1-0-ledelse etter førsteomgang.

Andreomgang fortsatte om mulig med et enda større press fra Fana-guttene. Dominansen i banespillet var gedigen og etterhvert gikk bortelaget opp i limingen. Med enda større rom å boltre seg på økte også forskjellen i sjansestatistikken betydelig. Det lå mildt sagt et mål i luften da Vebjørn Høynes til slutt tok saken i hender og banket ballen i nettmaskene. En stoisk ro med ballen krydret med lynraske gjenvinninger gjorde resten av derbyet til en udramatisk affære. Et tappert bortelag la ned mange meter uten ball og solgte seg definitivt dyrt for å unngå flere baklengsmål. Hjemmelaget var allikevel langt nærmere flere mål enn det Gneist var redusering. Til slutt ble det komfortabelt og fornuftig å lufte flest mulig Fana-spillere samt trygge inn tre poeng med voksen opptreden.

Fana - Gneist 2-0 (1-0)
1. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Nesttun Idrettsplass
Mandag 10. april 2023 klokken 15:00

Dommertrio: Sondre Brudvik, Bjørn Tore Warland Idsø og Johannes Andreas Sandvik.

Mål: 1-0 (Fabian Rimestad), 2-0 (Vebjørn Høynes).

Fana-laget: Petter Mossestad, Anders Grindheim Njøs, Malvin Ingebrigsten (Simon Midtgaard), Fabian Rimestad, Petter Havsgård Martinsen, Ivar Mykkeltvedt (Håkon Gievær Gjerstad), Simen Brekkhus, Fredrik Fosse-Iversen (Joachim Dankertsen), Eirik Opheim Moldenes (Bendik August Engen), Tim Nilsen, Vebjørn Høynes (Nikolai Nitter).

Mer om Herrelaget

Martinsen signerte ny Fana-kontrakt

Publisert 7. november 2023

Fana IL Fotballs svar på Bjørn Borg tar nok en sesong på Nesttun Idrettsplass.

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram