Lagseier mot Lyn

Publisert 29. august 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Lagseier mot Lyn

Foto: Trond Gausemel i Hordalandsfotball.

Fana-guttene fortsatte fremgangen og sendte Lyn tomhendt hjem til hovedstaden.

Med to seriemesterskap og åtte norgesmesterskap på merittlisten var det et gammel storlag som gjestet Fana IL Fotballs herrelag lørdag. Selv om Lyn har gjort seg mer bemerket i skiløypen enn på fotballbanen de siste årene har laget fra Oslo vest vært spådd helt i toppen denne sesongen.

Oppgjøret startet som forventet tett og jevnt før hjemmelaget kanskje tilrev seg et ørlite overtak i banespillet. Et kvarter ut i kampen bestemte den vaskekte Fana-gutten Anders Moe Lund for å sende de rød- og hvitstripede opp i ledelsen med en praktfull avslutning. Målet gav åpenbart selvtillit hos vertene som fortsatte å styre kampen. Det var derfor fryktelig unødvendig at Lyn litt ut av det blå vant ballen i en svært gunstig posisjon og etterhvert fikk tildelt et omdiskutert straffespark. Fra ellevemeteren gjorde bortelaget ingen feil og utlikningen var et faktum. Etter dette var Lyn atskillig mer på hugget og eide resten av omgangen fullstendig. Til tross for et par store sjanser måtte gjestene nøye seg med forsøket slik at lagene kunne gå til pause på stillingen 1-1.

Sett med Fana-øyne var andreomgang langt mer oppløftende fra start til slutt. Hjemmelaget kontrollerte begivenhetene de siste 45 minuttene med variert og fint gjenkjennbart angrepsspill. I det stadionuret nærmet seg en time spilt ladet nevnte Lund skuddfoten fra distanse og skrev seg inn i målprotokollen enda en gang. Lukten av tre deilige poeng gjorde at energien i Fana-guttene økte sterkt utover kampen. Imponerende presspill, vilje til å ta krigen og gode bedre valg med ball satte Lyn effektivt ut av spill. Det var allikevel ikke før Herman Stang Stakset scoret kampens fjerde mål at nervøse Fana-hjerter forstod hvordan poengene kom til å bli fordelt. Bortelaget forsøkte riktignok å sette inn en sluttspurt, men de rød- og hvitstripede stod betryggende godt i mot.

Fana - Lyn 3-1 (1-1)
4. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Varden Amfi
Lørdag 28. august 2021 klokken 14:00

Dommertrio: Mattias Gripsgård Sakstad, Khalid Emad Al-Rantisi og Andreas Narud Bjordal.

Mål: 1-0 (Anders Moe Lund), 1-1, 2-1 (Lund), 3-1 (Herman Stang Stakset).

Fana-laget: Ådne Nissestad, Rasmus Haugsvær, Malvin Ingebrigsten, Anders Sørevik, Petter Havsgård Martinsen, Isak Østerbø Fimland, Joachim Dankertsen, Simen Brekkhus (Fredrik Fosse-Iversen), Herman Stang Stakset (Lars Christian Moldestad), Vebjørn Høynes (Øystein Takle Eide), Anders Moe Lund.

Mer om Herrelaget

Martinsen signerte ny Fana-kontrakt

Publisert 7. november 2023

Fana IL Fotballs svar på Bjørn Borg tar nok en sesong på Nesttun Idrettsplass.

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram