Har startet oppkjøringen som toppidrettsutøvere

Publisert 9. oktober 2020 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Har startet oppkjøringen som toppidrettsutøvere

Fana IL Fotballs herrelag har for lengst vendt blikket mot 2021-sesongen.

Etter en god sesongoppkjøring gikk Ørjan Håland disipler mot en høyinteressant sesong hvor man skulle kjempe i toppen i det koronaviruset bokstavelig talt tok kontrollen over samfunnet. Tross stadige utsettelser gjorde laget det man kunne for å være optimalt forberedt til en eventuell sesongstart. Skuffelsen var derfor stor da Norges Fotballforbund til slutt besluttet å sette en sluttstrek og avlyse fotballsesongen 2020.

Fremfor å bli deprimert og ta en lengre pause har trenerteamet og spillergruppen valgt å være offensiv, øyne mulighetene og hente marginer i utviklingsarbeidet gjennom et nøye planlagt treningsregime.

Omfattende testbatteri på toppidrettssenteret i Fana Arena
Etter en to uker lang egentreningsperiode gikk startskuddet på sesongoppkjøringen for kommende sesong. På lik linje med øvrige toppidrettsutøvere i Fana IL møtte spillerne i testlaboratoriet i Fana Arena for å måle spillernes nåværende kapasitet innen utholdenhet, styrke, spenst, hurtighet og akselerasjon.

Gisle Ellingsen, som er sportssjef i Fana IL, har sammen med sine høyst kompetente kollega utarbeidet et testbatteri som gir mange gode svar på de ulike fysiske krav som stilles til dagens moderne fotballspillere. Med avansert testutstyr har hele troppen testet maksimalt O2-opptak, målt melkesyrenivået gjennom laktattester og sjekket hvor mye kraft den enkelte spiller utvikler gjennom watt-tester. I tillegg har hurtighet og akselerasjon blitt målt med en svært kostbar lasermåler.

Med jevne mellomrom skal herrelaget gjennomføre disse testene for å måle effekten av treningen og dermed etter all sannsynlighet få positive tall som konstaterer utvikling av viktige fysiske ferdigheter.

Overvåkes av spesialister fra Fana IL
Selve testingen i seg selv er ikke et matnyttig før kompetent personell kan behandle tallene på en god måte. Derfor er Fana IL Fotball heldig som kan nyte godt av det ypperste av menneskelige ressurser i Fana IL. Kristian Hansen Bruvik, Sverre Vik og nevnte Ellingsen overlater ingenting til tilfeldighetene for at den fysiske utviklingen til fotballspillerne skal bli så optimal som overhodet mulig - på lik linje med olympiske mestre, verdensmestre og nasjonale enere i en rekke andre idretter.

Samtidig får lærevillige fotballtrenere mulighet til å innkassere ny kunnskap fra bransjens aller beste læremestre. Å utvikle disse ferdighetene på en god og systematisk måte skal nemlig være en viktig ingrediens for å forberede spillerne til toppfotballen og ikke minst løfte Fana IL Fotball til nye høyder. Klubben har derfor et klart mål om å gjøre både testing og treningsopplegg tilgjengelig for et stort omfang av talenter på Nesttun Idrettsplass.

Mer om Herrelaget

Martinsen signerte ny Fana-kontrakt

Publisert 7. november 2023

Fana IL Fotballs svar på Bjørn Borg tar nok en sesong på Nesttun Idrettsplass.

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram