Før kampen: Fana - Lokomotiv Oslo

Publisert 20. april 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Fana - Lokomotiv Oslo

Foto: Mikal Lindøe i Hordalandsfotball.

Fana IL Fotballs herrelag får gjester langveisfra når Lokomotiv Oslo tar turen over fjellet til Vestlandets hovedstad.

Etter marerittet borte mot Os kunne ikke neste kamp komme fort nok. Og endelig er den her - 3. serierunde i Norsk Tipping-ligaen på eget kunstgress.

Oslo vest
Lokomotiv Oslo tar lørdag fatt på den reisen til Nesttun Idrettsplass med bil, fly og bybane. Klubben ble stiftet så sent som i 1999 og har et par tre aktive seniorlag. Man bør allikevel ta hatten av for Lokomotiv Oslo sin posisjon i norsk fotball. Etter at gjengen som startet reisen oppover i divisjonene gav seg har gjestene etablert seg i Norsk Tipping-ligaen takket være dyktige ildsjeler og smart drift. Uten svært mange av de rammevilkårene man gjerne forbinder med en klubb på dette nivået har bortelaget bare blitt bedre og bedre.

En sterk femteplass i 2022-sesongen har blitt avløst av svært oppløftende resultater i vinter og en ellers positiv start på årets sesong. Lokomotiv Oslo har så langt levert varene og plukket poeng i begge serierundene. Bak resultatet har laget vist seg å være et godt og voksent lag som er skikkelig gniten defensivt - noe en smultring bakover i banen er et synlig bevis på. Etter spill og sjanser kunne og burde trolig Lokomotiv Oslo hatt full pott før dagsturen til Bergen - med de tidligere Fana-guttene Joakim Birkeland og Daniel Campos i troppen.

Bergen sør
Etter å ha vært i det gavmilde hjørnet forrige helg kan Fana IL Fotballs herrelag endelig få mulighet til å reise den berømte kjerringen. Fremfor å analysere seg ihjel har trenerteamet vektlagt detaljer både på og utenfor banen. Spillerne har respondert bra på dette og bør være godt forberedt til å vise seg frem fra sin beste side - med ball såvel som uten ball.

Selv om flere spillere fortsatt er satt ut av spill på grunn av skader rår trenerteamet fortsatt over en bred og god tropp. Med en sunn konkurransesituasjon kan inngangen til kampene justeres og bildet endres underveis. Ifølge rapportene skal den hjemvendte sønn Sindre Lie snart være spilleklar etter skade, men kampen mot Lokomotiv Oslo kan fort være en helg for tidlig.

Fana - Lokomotiv Oslo
3. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Nesttun Idrettsplass
Lørdag 22. april 2023 klokken 14:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram