Før kampen: Fana - Gneist

Publisert 8. april 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Fana - Gneist

Herrelaget avslutter påsken med seriepremiere og lokalderby mot Gneist på Nesttun Idrettsplass.

Etter flere måneders ventetid skal Norsk Tipping-ligaen endelig sparkes i gang andre påskedag. På motsatt banehalvdel i årets første serierunde venter en kortreist motstander.

Ytrebygda bydel
Fra nabobydelen kan nemlig Gneist begi seg ut på den miljøvennlige ferden til Mårdalen med Bybanen. Gjestene trenger nok ingen nærmere presentasjon - en av landets største idrettslag med en stor fotballavdeling. Selv om breddefotballen fortsatt står i høysete på Liland ble det behørig feiret at herrelaget i fjor gikk seirende ut av 4. divisjon.

Som nykommer i Norsk Tipping-ligaen venter en ny hverdag med lengre reisevei og sterkere motstandere. Dette har heldigvis ikke gått til hodet på Gneist-lederne som tidlig var ute og annonserte at det lokale konseptet til hovedtrener Kristian Andersen skal videreføres i sin helhet. Foran returen i 3. divisjon har Gneist ivaretatt kontinuiteten i spillertroppen og krydret denne med et par enkeltsspillere. Laget har i følge rapportene trent godt i flere måneder, utviklet eget spill i treningskampene og finpusset formen i Spania.

Fana bydel
Med gangavstand til bydelssenteret i Fana bydel har herrelaget til Fana IL Fotball lagt bak seg nok en sesongoppkjøring. Prosjektet med Ørjan Håland som linselus har over lengre tid vist stor progresjon - ikke minst ved å rendyrke positiv, hurtig og energisk angrepsfotball. Med et unisont mål om å bli bedre hver eneste dag har spillerne og trenerteamet skapt en ambisiøs og attraktiv utviklingskultur. At svært mange i vinter har banket på døren med ønske om bli en del av dette er heller ikke til å stikke under en stol.

Selv om kontinuitet fortsatt har høyeste prioritet på Nesttun Idrettsplass oppstår naturlige endringer underveis. Særlig har trenerteamet rundt gladlaksen fra Bjørnafjorden blitt oppgradert med Christian Heimark og Thomas Hille. Spillertroppen fra 2022-sesongen er med et par unntak fortsatt inntakt, men har økt i antall med et par spennende signeringer - deriblant akademispillerne Simon Midtgaard og Nikolai Nitter.

Som tidligere har det ikke blitt spart på kruttet i sesongoppkjøringen, men tidligere erfaringer har avdekket et behov for å være enda bedre forberedt når alvoret braker løst. Derfor har deler av forberedelsene til 2023-sesongen blitt kraftig justert med tanke på periodisering og antall treningskamper. Til tross for varierende prestasjoner i vinter kan hovedtrener Håland rapportere om at den etterhvert godt innprentede Fana-stilen fortsatt er i takt og at troppen med få unntak er skadefri og sulten på å spille om poeng.

Fana - Gneist
1. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Nesttun Idrettsplass
Mandag 10. april 2023 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Martinsen signerte ny Fana-kontrakt

Publisert 7. november 2023

Fana IL Fotballs svar på Bjørn Borg tar nok en sesong på Nesttun Idrettsplass.

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram