Før kampen: Fana - Åsane

Publisert 1. juni 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Fana - Åsane

Foto: Ann-Kristin Røsbø i Hordalandsfotball.

To tradisjonsrike bydelsklubber møtes når Fana IL Fotballs herrelag tar i mot Åsane til cupkamp.

Samme kveld som Fana-guttene sikret avansementet på Stavollen Idrettsplass ble det klart at oransjetrøyene fra OBOS-ligaen ble neste motstander på veien til Ullevaal.

Nord
I over femti år har laget nord for sentrum vært en sentral aktør i Åsane bydel. Klubben tar ansvar for breddefotball og toppfotball vel vitende om at denne kombinasjonen ikke alltid er like enkel. Som så mange ønsker Åsane å utvikle spillere, trenere og ledere på alle nivåer. Siden 90-tallet har de oransje vært et lag å regne med i bergensfotballen og befestet sin sterke posisjon med utviklingsarena på nivå 2 eller 3 i norsk fotball.

Selv om styrkeforholdet mellom klubbene i et historisk perspektiv stadig endrer seg er Åsane for øyeblikket nest best i Bergen bak det store lokomotivet på Kniksens plass. Dette har gitt klubben et stort løft i form av en stadig større profesjonalisering både på og utenfor banen. Åsane Arena - den elleville gaven fra Trond Mohn - taler egentlig for seg selv. Spill på landets nest øverste nivå har dessuten gitt klubben bedre rammevilkår på det sportslige plan.

Etter flere imponerende sesonger i OBOS-ligaen buttet det litt i mot i fjor og denne trenden har fortsatt i 2023-sesongen. Morten Røssland ikke har faktisk ikke ført Åsane til en eneste triumf i serien og laget har inntatt jumboplassen etter ti spilte kamper. Selv om det kanskje brenner et blått lys på Myrdal har verken banespillet eller prestasjonene vært så aller verst. Oransjetrøyene vant etter litt om og men oppskriftsmessig i første NM-runde og tar garantert cupen alvorlig for å spille på seg selvtillit.

Sør
Hjemmelaget regner cupkampen som en bonus og en gøy opplevelse for alle involverte. Oppgjøret vil dessuten være en sjelden pekepinn på hvordan spillestilen i Fana IL Fotball, som også dyrkes lojalt i akademiet, står seg mot OBOS-ligamotstand. Om enda en NM-runde skal være innenfor rekkevidde må nok Fana-guttene prestere maksimalt samtidig som Åsane ikke har helt dagen.

Så sent som i fjor fikk Ørjan Hålands disipler muligheten til å måle krefter mot Haugesund - også da i 2. runde i NM for menn. Den gang leverte Fana-guttene leverte en god kamp da Haugesund slapp unna med skrekken. Det ble i det hele tatt en god og positiv opplevelse da Fana IL Fotball inviterte til cupfest både på og utenfor banen. Med stor støtte fra fullsatte tribuner leverte de rødhvite en imponerende forestilling. Tilnærmingen til kamp vil forhåpentligvis nok være ganske lik og det blir spennende å se sultne Fana-gutter flekke tenner mot en tipp topp motstander.

Fana - Åsane
2. runde i NM for menn, Nesttun Idrettsplass
Torsdag 1. juni 2023 klokken 18:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram