Før kampen: Fana - Årdal

Publisert 17. september 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Fana - Årdal

Foto: Trond Gausemel i Hordalandsfotball.

Herrelaget skal lørdag spille sin aller siste hjemmekamp på Varden Amfi.

Etter at det endelig ble åpnet opp for kampaktivitet for lagene i Norsk Tipping-ligaen har Fana-guttene så langt spilt åtte obligatoriske kamper - samtlige har gått av stabelen på fremmed kunstgress. Oppgjøret mot Årdal blir heldigvis den siste hjemmekampen i en annen bydel.

Bortelaget
Det er altså en hardtarbeidende motstander som står på motsatt banehalvdel i årets 7. serierunde. Årdal skal forsvare lange og sterke fotballtradisjoner fra innerst i Sognefjorden. Klubben ble riktignok stiftet så sent som i 2005 da de lokale klubbene bestemte seg for å samkjøre satsingen i seniorfotballen. Med begrenset tilgang på spillere har Årdal opplevd imponerende oppturer og kjedelige nedturer, men mange gode enkeltsspillere har startet sin karriere på Jotun stadion. Blant disse må selvsagt Jonas Heggestad Hestetun, som i mange sesonger var en dominant og målfarlig Fana-spiller, nevnes litt ekstra.

Nyopprykkede Årdal fikk en kjedelig inngang på årets sesong da troppen ble satt ut av spill etter et smitteutbrudd og seriestarten måtte utsettes på kort varsel. Dette til tross håndterte bortelaget overgangen fra lokal til nasjonal serie tydeligvis greit og startet poengfangsten umiddelbart. De siste kampene har i midlertidig ikke stått i stil med den positive sesonginnledning. Hjemme på Jotun stadion har Årdal alltid vært en ekkel motstander å møte, mens på utebane har prestasjonene bølget langt mer.

Hjemmelaget
De rød- og hvitstripede kan se tilbake på en ny god treningsuke. Spillerne har vært skarp på trening og mange banker på døren til startelleveren. Det skaper naturligvis en positiv utfordring til trenerteamet som virkelig har fått fart på Fana-laget de siste ukene.

Hjemmelaget kommer nemlig til kampen med stor selvtillit etter flere gode prestasjoner de de siste ukene. Fana-guttene har i perioder vist frem sitt potensiale både individuelt og som kollektiv. Blant annet har forsvarssjefen Mats Walberg sin inntreden etter et langt skadeavbrekk vært imponerende. Midtbanemaestroen Anders Sørevik soner karantene etter to gule kort mot Lysekloster, mens resten av troppen er klarert for spill mot en motstander som kommer til å selge seg dyrt.

Gratis entré med Fanakortet
Fanakortet er et fordelskort med en mengde fine rabatter som kommer lommeboken til gode.

Fanakortet

Blant annet får innehavere av Fanakortet gratis entré på dame- og herrelagets hjemmekamper i serien.

  • Øvrige betaler kroner 100.

Oppgjøret spilles på Varden Amfi da hovedbanen på Nesttun Idrettsplass for tiden oppgraderes kraftig med nytt banedekke, utbedring av drenasjen samt installasjon av barrierer og stasjoner for granulatoppsamling.

Fana - Årdal
7. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Varden Amfi
Lørdag 18. september 2021 klokken 17:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram