Fem fantastiske fotballskoledager

Publisert 29. juni 2021 | Fotballutdanning | Fotballskoler | Fem fantastiske fotballskoledager

Sommerferiens første utgave av Fana Tine Fotballskole overgikk alle forventninger.

Fotballskolene i hver sin ende av sommerferien har for mange blitt en god og viktig fotballtradisjon. I tillegg til å utøve positiv fotballaktivitet med nye og gamle venner har Fana IL Fotball i flere desennium vektlagt det faktum at 25 treningstimer kan ha en stor påvirkning på spillernes individuelle utvikling.

Gjennomføringen bygget ikke uventet på suksessen og erfaringer fra tidligere år - helt tilbake til da dyktige Tommy Myksvoll var fotballskolesjef på 90-tallet.

Tydelige fagprioriteringer
I mer moderne tid har sportslig leder Mads Vik Tvedte overtatt stafettpinnen og planlagt fotballskoledagene i detalj med konkrete øvelser tilpasset spillernes fysiske og psykososiale utvikling.

Djevelen ligger i detaljene - også på fotballskolene til Fana IL Fotball.

Derfor overlates ingenting til tilfeldighetene når flere hundre unge fotballspillere inntar Nesttun Idrettsplass. Fra både sportslig leder og trenerveileder Kjeld Erik Ellingsen stilles det store krav til hvilke ferdigheter som skal utvikles på feltet og hvordan man skal oppnå best mulig utvikling for den enkelte spiller.

Fotballskoletrenerne fikk før avspark et lynkurs i hvordan trenerrollen skal utøves. Som gode læremestre måtte samtlige være forberedt på et nøye gjennomtenkt dagsprogram da dette sørger for at vennskap og spillerutvikling går hånd i hånd.

Med lek som den primære innlæringsmetoden ble spillerne drillet på å drive, vende, skyte, utfordre, finte og drible. Innledningsvis i utvalgte oppvarmingsøvelser, men aller mest gjennom mange forskjellige varianter av smålagsspill som er trolig den mest effektive måten å stimulere ferdighetsutviklingen på.

Kokkelerte frem en barnevennlig meny
Fem timer fotballtrening hver dag krever sitt fra både store og små. Midt på dagen ble det derfor servert en herlig varm lunsj for å fylle på tomme energilagre for å sikre maksimal ytelse fra start til slutt.

Simina Elena Radoi, som er den dedikerte kjøkkensjefen på Fana IL Fotballs fotballfritidsordning, stod som alltid på hodet for at alle involverte spillere og trenere ble servert en barnevennlig meny - potetstappe, pasta, hot-dog og risengrynsgrøt.

Siste dagen stilte såklart klubbens gode samarbeidspartner Peppes Pizza opp med mange smakfulle varianter fra det amerikanske pizzakjøkkenet.

Spillerne strålte
Spillerne imponerte dessuten stort gjennom hele denne utgaven av Fana Tine Fotballskole. Fra begynnelse til slutt var det nemlig svært god intensitet til tross for et kravstort fotballskoleprogram og høy temperatur i solsteiken.

At værgudene nesten var i overkant rause gav et godt utgangspunkt for en ny perfekt fotballskoleuke. Uendelig mange ballberøringer og sydentemperatur er alltid en sikker vinner på Nesttun Idrettsplass.

Så og si alle var fast bestemt på at man garantert kom tilbake på en eller flere fotballskoler i august hvilket naturligvis er en styrkebeskjed til Fana IL Fotball som tilrettelegger. Allerede første uken i august gjennomføres en ny runde med Sommerferiefotball før spillerne kan varme opp til skolestart med siste runde av Fana Tine Fotballskole.

Mer om Fotballskoler

Påmelding til sommerens fotballskoler

Publisert 31. mars 2024

Fana IL Fotball ønsker velkommen til Fana Tine Fotballskole i både juni og august.

Pangstart på påsken

Publisert 28. mars 2024

Med et tydelig og godt fokus på ballbehandling ble tre fotballskoledager gjennomført med stor bravur.

Påskeferie + fotball = påskeferiefotball

Publisert 11. mars 2024

Fana IL Fotball innleder påskeferien med tre knallgøye fotballskoledager på Nesttun Idrettsplass.

Veldig vellykket vinterferiefotball

Publisert 4. mars 2024

Flust av spillere hadde en lærerik, utviklende og morsom vinterferie på Nesttun Idrettsplass.

Vinterferie + fotball = vinterferiefotball

Publisert 18. februar 2024

Fana IL Fotball ønsker velkommen til en gøy og utviklende fotballskole i vinterferien.

Et vinnende fotballskolekonsept

Publisert 12. februar 2024

Ingenting overlates til tilfeldighetene på tiltakene som arrangeres i skolens ferier såvel som planleggingsdager.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram