Rekordstor interesse for Volvat FFO

Publisert 19. januar 2021 | Fotballutdanning | FFO | Rekordstor interesse for Volvat FFO

Aldri før har interessen rundt det glimrende tilbudet på Volvat FFO vært større.

Tiden flyr og den tredje uken i et nytt og forhåpentligvis bedre fotballår har kommet godt i gang. Gjengen på Volvat FFO har til tross for koronasituasjonen blitt stadig større både på spiller- og ledersiden.

Det er nemlig ikke til å stikke under en stol at det til tider var krevende å holde hjulene i gang for full maskin under høsten. Etter en helt nydelig sensommer som nærmest gav overdose av d-vitaminer begynte koronaviruset på ny å prege hverdagen både på og utenfor banen. I midten av september kom det første varselet om hva man hadde i vente da kommunen innførte en ekstra ti dagers dugnad for å slå ned smitten som blusset opp i Bergen. To måneder senere spredde koronaviruset seg raskt i alle av landets fylker og Volvat FFO ble faktisk nødt til å settes på vent en kort stund.

FFO-helten Magnus Thorsen
Så langt det lar seg gjøre har heldigvis myndighetene forsøkt å skjerme hverdagen til barn og unge både på skolen og fritiden. Dermed ble det raskt åpnet opp at klubbens faste FFO-tilbud, som for mange familier har den samme funksjonen som den kommunale SFO, kunne drive som normalt. Selvsagt med sterkt fokus på smitteverntiltakene som alle etterhvert har blitt godt kjent med.

Sammen med sportslig leder har FFO-leder Magnus Thorsen vært helt avgjørende for driften av Volvat FFO. Med stålkontroll på alle deler av dagsprogrammet - forberedelsene, logistikken, matservering og fotballaktiviteten - har Thorsen blitt en stor hverdagshelt for mange FFO-spillere. I rollen som FFO-stjerne Thorsen har med glimt i øyet og nydelige evne til å se alle gått i bresjen for et hardtarbeidende FFO-team.

Barnevennlig mat
Etter en forsiktig inngang på skoleåret hvor det ikke ble servert mat innledningsvis kom også dette på plass. Et særdeles viktig punkt på agendaen for å fylle opp energilagrene etter en hektisk skoledag. Gjennom en kartlegging av ulike matretter har man funnet et en meny som går ned på høykant hos de fleste. Herunder har Simina Elena Radoi styrket apparatet på Volvat FFO for å diske opp deilig varm lunsj tre dager i uken.

Stor ferdighetsutvikling
I tillegg til å konstatere at rutinene og samspillet mellom skoleslutt og trening blir bedre og bedre har FFO-spillerne styrket sine fotballferdigheter betydelig. Fem økter i uken ledet av overkvalifiserte med full gass fra start til slutt har som forventet vært effektivt. Oppvarming med ball, smålagsspill og scoringstrening - alle deler med korte intervaller for å få mest mulig kamplik fart og intensitet - har blitt krydret med innslag av konkurranser underveis for å heve spenningen og nivået enda noen prosent.

Mesteparten av tiden på Volvat FFO har også dette skoleåret vært fantastisk. Selv om denne FFO-kontigenten som oftest har vist seg fra sin beste side har samlingen av aktive barn i ny og ned hatt behov for hjelp av FFO-lederne på veien til å skape et godt, sunt og morsomt miljø.

Uansett enormt gøy at rekordmange spillere storkoser seg på Nesttun Idrettsplass etter skoletid - fortsatt er det plass til flere som har interesse for fysisk aktivitet og i særdeleshet fotball.

Mer om FFO

Fikk 250 000 kroner til ny FFO-bil

Publisert 24. mai 2024

En fantastisk gave fra Sparebanken Vest bidrar sterkt til å løse utfordringer med logistikken på Volvat FFO.

Allsidighet på Volvat FFO

Publisert 16. januar 2024

Tilværelsen på Volvat FFO bidrar til at barn er aktive og stimulerer dem til mer aktivitet.

FFO-suksessen fortsetter

Publisert 16. september 2023

Skoleåret har på alle mulige måter startet bra for Volvat FFO.

Velkommen til Fana IL Fotballs fotballfritidsordning

Publisert 22. juni 2023

Fana IL Fotballs fotballfritidsordning skal være et sted der barna trives og utvikler seg både på og utenfor banen.

Flere besøksdager på Volvat FFO

Publisert 4. juni 2023

Volvat FFO inviterer alle barn i nærområdet til gratis besøksdager i begynnelsen av juni.

Åpen FFO-dag

Publisert 24. november 2022

Volvat FFO inviterer alle barn i nærområdet til gratis besøksdag tirsdag den 29. november.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram